9 günlük bayram tatilinin ardından dönüş yolu için tatilin son gününü seçen vatandaşlar nedeniyle Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yine yoğunluk had safhadaydı. Hem bekleme salonunun hem de otobüsler için ayrılan alanın yetersiz kalması bu bayramda da terminalde bildik manzaraların yaşanmasına neden olurken modern terminale olan ihtiyacın aciliyeti bir kez daha ortaya çıktı.

 

 



ALAN DAR OLUNCA!

Bayram tatillerinde yaşanan yoğunluk Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin ihtiyaca cevap veremediğini kanıtlıyor. Her bayram tatili öncesi ve dönüş yolculuğu sırasında tatilcilerle dolup taşan terminaldeki sıkışıklık köy garajlarını andıran bir tablo yaşanmasına neden oluyor. Tatil dolayısıyla memleketlerinin yolunu tutan vatandaşların dönüş yolculuğu için terminaldeki bekleyişi oturarak değil çoğunlukta ayakta oluyor. Hem bilet satışı hem de bekleme salonu olarak hizmet veren terminal binasındaki oturma yerlerinin azlığı ve darlığı yolcuların büyük kısmının soğukta dışarıda beklemesine yol açıyor. Bayramda talebin artışına bağlı olarak minibüsler için konulan ek seferler ise zaten küçük bir alanda bekleme yapan otobüslerin giriş ve çıkışlarının olumsuz etkiliyor.

 



HER SEÇİM DÖNEMİNDE İLK VAAD

 



Öte yandan Azmimilli ve Darıcı mahalleri arasında yer alan araziye yapılacak olan terminal binası için henüz kazma vurulmadı. Her seçim döneminde vaatler arasında ilk sırayı alan ancak yıllardır hayata geçirilemeyen bu önemli proje Düzce için büyük bir eksiklik olarak görülüyor. Akçakoca'nın hizmete açmak için gün saydığı Çilimli'nin ise çalışmalarına başladığı terminal için merkezdeki bekleyiş yıllardır sürüyor. Her alanda giderek büyüdüğü açıklanan Düzce'nin hala kendine yakışan bir terminalin olmaması yerel yönetici ve siyasilerin en fazla eleştirildiği nokta olurken vatandaş artık yeni terminal binası için hızlı hareket edilmesini, özellikle tatil günlerinde çileye dönüşen yolculuğa son verilmesini istiyor...



Haber: G. KARDUZ