Orman ve Su İşleri Bakanlığı Düzce Şube Müdürlüğü bünyesinde artık İnsansız Hava aracı (İHA) bulunuyor. Müdürlüğe ait olan İHA ile kaçak avcıların önüne geçilerek av koruma ekibine de kolaylık sağlanması hedefleniyor.

İnsansız hava aracı ile Efteni Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, avlaklar, ormanlık alan gibi sahalarda yaban hayatı av koruma ve korunan alanlardaki yangın takibinin yapılması amaçlanıyor.

Şube Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya gör,e öncelikli hedeflerinden biri özellikle her türlü avcılığa kapalı olan Efteni Gölü’nde kaçak avcıların insansız hava aracı ile havadan görüntülenerek tespit edilmesi ve Efteni Gölü’nün kaçak avcılığa karşı korunmasında av koruma ekibine kolaylık sağlayarak kaçak avcılara karşı da caydırıcı bir yöntem olması yönünde olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Efteni Gölü civarında deneme uçuşu yapılan insansız hava aracı (İHA) en az 3 kilometre mesafe menzile ve 25 dakika havada kalma özelliğine sahip.