Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, yaban hayvanlarını izlemek için ülke genelindeki ormanlara 1581 adet fotokapan yerleştirdi. Yaban hayatını kayıt altına alınması için doğaya yerleştirilen fotokapanlardan Yığılca ormanlarına da konuşlandırıldı.

Geçtiğimiz günlerde Yığılca ormanlarının belirli noktalarına Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince fotokapanlar yerleştirildi. Konuya ilişkin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Şube müdürlüğümüzce yapılan biyoçeşitlilik izleme işi kapsamında Yığılca ilçemizde fotokapan kurularak sahip olduğumuz biyolojik zenginliğimizin ortaya konması ve korunması amaçlanmıştır.” denildi. Yaban hayatının sürdürülebilirliğini sağlamak maksadıyla kurulan fotokapanlar ile bu hayvanların mevsimsel ve günlük aktiviteleri, il genelinde hangi dönemlerde hangi alanları kullandıkları saptanırken, yaşam alanları hakkında kesin veriler elde ediliyor.

Kaçak avcılığın engellenmesi hedefleniyor

Yığılca’da kurulumu tamamlanan fotokapanlar sayesinde kaçak avcılığında önüne geçilmesi hedefleniyor. Fotokapanlar ile yaban hayvanı yakalama ile kaçak avcılığın engellenmesi gibi koruma faaliyetlerinde büyük kolaylık sağlanıyor. Ayrıca görüntülenmesi son derece zor olan nadir yaban hayvanları da doğal ortamlarında gözlemlenebiliyor.

Haber: C. ÜSTÜNER