Türk toplumu Kadir Gecesini, tüm dünyada etkisini sürdüren Koronavirüs salgınının gölgesinde idrak edecek. Salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler kapsamında, Kadir Gecesi diğer yıllardan farklı olarak, bu yıl camilerde eda edilemeyecek.

Bu gece idrak edilecek olan Kadir Gecesi öncesinde Kızılay Düzce Şubesi Genç Gönüllüleri, Sevgi Evlerinde kalan gönüllüler ile birlikte, Düzce halkına lokum dağıtmak için sokağa çıktı. Gönüllüler Düzce’de, tam kapanmadan muaf olan esnaflar, çalışanlar ve camiden çıkan vatandaşlara lokum ikramında bulundu.

Kızılay Genç Gönüllüleri ayrıca, tüm ilçelerde de esnaf ve vatandaşlara lokum ikram ederek ağızlarını tatlandırdılar. Kızılay Gönüllülerinin lokum dağıtma faaliyetlerinin akşam saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi.  

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Avukat Halil Aydın, “Kadir Gecemizi bu yıl, salgın nedeniyle buruk bir şekilde idrak edeceğiz. Kızılay Genç gönüllülerimiz, Kadir Gecesi münasebetiyle, bugün vatandaşlarımıza lokum dağıtarak, Kadir Gecelerini kutlayacaklar. Gönüllülerimiz Düzce merkez ve ilçelerde, vatandaşlarımıza lokum ikram edecekler. Ben de Kızılay Başkanı olarak tüm Düzce halkının Kadir Gecesini kutluyor, tüm Müslüman alemi için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum” diye konuştu.  

HABER: Savaş ARI