Akçakoca’da ramazan hazırlığı şiddetli rüzgarla yerle bir oldu. Akçakoca belediyesi tarafından bir firmaya yaptırılarak kiraya verilen stantlar, gece boyunca esen şiddetli rüzgara dayanamayarak yıkıldı
Merkez Cami karşısına kurulan stantların yıkılmasıyla, satılmak üzere stantlarda tutulan giyim eşyaları yollara savrulurken, dışarıda kalan eşyalar da yağan yağmurla kullanılamaz hale geldi.

 

 


Yıkılan stantlardaki malzemelerini kendi imkanlarıyla güvenli alanlara taşımaya çalışan kiracılar, belediye yetkililerini aramalarına rağmen, kendilerine bir yardım eli uzatılmadığını ifade ettiler.


Kiraya verilen stantların büyük bir kısmının yıkılması üzerine ne yapacaklarını bilemeyen kiracılar, yeni stantların derhal yapılarak kendilerine verilmesini ya da ödedikleri kira bedellerinin iade edilmesi gerektiğini dile getirdiler.

 

 


Kuvvetli rüzgar nedeniyle liman içindeki teknelerde batma tehlikesi yaşadı. Akçakoca Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, hafta sonu için kuvvetli fırtına beklenildiğini, balıkçıların denize açılmaması ve vatandaşların gerekli tedbirlerin alması uyarısında bulundu.

 

 

Haber - Fotoğraf: Akçakoca TV