İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2012 Yılı 4. Dönem Toplantısı yapıldı. Valilik Toplantı salonundaki toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Adnan Yılmaz, kurulun 2012 yılı faaliyetlerini kamuoyu ile paylaştı.
İstihdam Oranı Yüzde 84
Yılmaz, “Çalışma ve iş kurumu kayıtlarında 30 Eylül 2012 itibariyle toplam 10 bin 254 kişi iş arayan olarak kayıtlıdır. Yapılan işe yerleştirme çalışmalarıyla 2012 yılı içerisinde 2 bin 574 kişi işe yerleştirilmiştir. Bu önemli bir rakamdır. İşe yerleştirilmek için 50 meslekte 84 değişik proje açılmış, kurslarımıza bin 646 kursiyer katılmış, bu kursiyerlerden de 265’i çeşitli nedenlerden ayrılmıştır. 857 kişi kurslarımızı başarıyla bitirerek mesleki belge almış, belge alanlardan da 722 iş başı yapmıştır. Halen devam etmekte olan kurslarımızda 524 kursiyerimiz vardır. Bu faaliyetler içinde bu güne kadar 3 milyon 206 bin 706 TL harcanmıştır. Açılan kurslarımızda da istihdam oranı yüzde 84’tür.”dedi.
Bize Müracaat Edin
Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalara yaptığı ziyaretlerde firmaların en çok kalifiye eleman ihtiyacından yakındıklarını ifade eden Vali Adnan Yılmaz, iş arayanların ilgili müdürlüklere başvurması çağrısında bulundu.
Yılmaz, “Düzce’de büyük ihracat yapan kuruluşlar “Ne iş olsa yaparım” diyenleri istihdam etmemektedirler. Çünkü donanım yok, altın bilezik yok, eğitilmemiş hiçbir kursa tabi olmamışsa iş vermek mümkün değil. Devletimiz bunun acısını bildiği için iş, aş temini sağlamak amacıyla bütün Türkiye de olduğu gibi Düzce’de de takdire şayan çalışmalar üretmektedir. Sanayicimiz ve müdürlüklerimizle işbirliği yaparak işin aşın peşindeyiz. İyi noktadayız. Yeter ki iş arayan insanlarımız bize müracaat etsin. Bu bizim işimizi kolaylaştırır.”diye konuştu.

2012 yılı istihdam faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda İl düzeyinde mesleki eğitim politikalarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları kapsayan konular üzerine görüşüldü.

Haber; S. KAŞKIR