Düzce bugün Yaz mevsiminin en sıcak günlerinden birini yaşadı. İmkanı olan vatandaşlar haftasonunu değerlendirerek yayla, yazlık veya köylerine akın ederken, şehirde kalmak zorunda olan vatandaşlar ise mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya özen gösteriyor. Kavurucu sıcaklar nedeniyle adeta hayalet kasabaya dönen kentte vatandaşlar dinlenme parklarında vakit geçiriyor, özellikle genç ve çocuklar sulama kanallarında serinliyor. Sıcağa dayanamayıp, riski de göze alan özellikle küçük yaşta çocuklar, DSİ'ye ait sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor.

 

Küçük çocuklar, sulama kanallarında tehlikeye aldırış etmiyor. Çilimli’de verimli tarım arazilerini suya kavuşturan kanallarda, ‘Kanala girmek tehlikeli ve yasaktır’ uyarı levhalarına aldırış etmeden yüzen çocuklar, adeta ölümle oyun oynuyor.

 

Her yıl serinlemek için giren birçok çocuğa mezar olan sulama kanallarının, bu yıl da en çok tercih edilen serinleme yeri olması dikkat çekiyor. Köprü üzerinden takla atarak kendilerini sulama kanallına bırakan çocuklar, suyun keyfini doyasıya yaşıyorlar.

 
“Tatile gidemedik burada serinliyoruz” diyen çocuklar, kanalın tehlikeli olmadığını savunuyor…