Yenikent'in ana ulaşım arterlerinden biri sayılan ve Kazukoğlu Köyü'nden başlayarak TOKİ şantiyesinden geçen yol, üstlenici firmanın yürüttüğü altyapı çalışmaları nedeniyle yaklaşık bir buçuk aydır trafiğe kapalı.

Birinci bölgede yaşayan vatandaşların söz konusu çalışma nedeniyle yolları oldukça uzadı. Belirli bir süre sabrettiklerini söyleyen vatandaşlar, bir buçuk aydır sona ermeyen yol ile ilgili olarak tepkilerini dile getirirken, firma yetkilileri de vatandaşlardan sabırlı olmalarını istediler.

Yüklenici firmanın Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Ahmet Çobanbaş, bu yol üzerinde önceden tesis edilen altyapının yerlerini tam olarak tespit edememelerinin ve zeminin yer yer kayalık olmasının çalışmaları geçiktirdiğini söyledi,

Çobanbaş, vatandaşın kendilerine de tepki gösterdiğini, sıkıntıları bildiklerini, amaçlarının bir an önce yolu tamamlayarak trafiğe açmak olduğunu ifade etti. Çobanbaş, yolun yaklaşık 10-15 gün içerisinde trafiğe yeniden açılacağını da söyledi.

Çalışma nedeniyle kapatılan yolda, Dünya Bankası Evlerinin enerji hatları, Yenikent'in ana doğalgaz boruları ve telefon hattı olduğu öğrenildi.