Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanan Maden Teknik Araştırma (MTA) Akçakoca Eğitim ve Dinlenme Kampı artık hizmet için kapılarını açıyor. İlk olarak 2012 yılında gündeme gelen atıl durumdaki MTA Tesisleri'nin değerlendirilmesi konusu 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devir aşamasına gelmiş ve Başkan Melih Gökçek tarafından tesiste hızlı bir restore çalışması başlamıştı.

 



Başkentli başarılı öğrenciler ile yaşlı ve engelli vatandaşların tatil yapmasını sağlamak amacıyla restore edilen tesis, Akçakoca’da önemli bir istihdam yaratacak. Yeni Sahil Gazetesi'nde yer alan habere göre; Akçakoca esnafına önemli bir gelir sağlayacağı özellikle seçim kampanyasında öne çıkarılan 150 kişilik konaklama kapasitesine sahip MTA Akçakoca Tatil Kampı, 23 Ağustos Cumartesi günü açılış yapılarak hizmete girecek.



Açılışı Gökçek Yapacak



Eşi Akçakocalı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açılışı yapılacak sosyal tesisler bünyesinde amfi tiyatro, özel plaj, futbol ve basketbol sahaları, havuz, eğlenceli spor aktiviteleri yapılacak alanlar barındırıyor. Ayrıca amfi tiyatroda animasyon gösterileri ve kamp ateşine kadar pek çok etkinlik için düzenleme yapılırken, kamp alanının yaz-kış hizmet vermesi amaçlanıyor. Tüm katılımcıların ücretsiz olarak ağırlanacağı Akçakoca Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, açık büfe kahvaltısı, öğle ve akşam yemeğiyle “Her şey dahil ücretsiz” hizmet verecek.



Öte yandan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan tesisin, yıldızlı tesisler gibi hizmet vermesi hedefleniyor.

 

 

Haber: C. Üstüner