2017-2018 Kış Tedbirleri Toplantısı Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapıldı. Afet Acil Durum Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Dağlı’nın yanı sıra vali yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, karayolları ile diğer kurumların yetkilileri katıldı.

Düzce’de etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle karayollarında ve köy yollarında vatandaşların sıkıntı yaşamaması için alınacak tedbirlerin ele alındığı toplantı öncesi basına açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, kış tedbirleri konusunda Düzce’nin hassas bir il olduğunu belirterek, bulunduğu konuma dikkati çekti.

“2. tuzlama aracımızı aldık”
Vali Dağlı, “Bir tarafında Bolu Dağı, bir tarafında ise ana arter olan otobanın bulunuyor. Ayrıca zaman zaman yüksek köylerimizin yollarında da kapanmalar olabiliyor. Bu manada bu toplantının yapılması ayrı bir önem taşıyor. Hatta Salı günü (yarın) de Bolu valimizle birlikte yine Bolu Dağı’nda Bolu Dağı’yla ilgili kış tedbirleri konusunda bir toplantı yapacağız. Bu bizim kendi içimizdeki toplantı. Tabii önce köy yollarıyla ilgili başlayayım. Köy yollarıyla ilgili geçen yıl güzel bir çalışma yaptık. Bir tuzlama aracı almıştık. Şimdi yeni 2. tuzlama aracımızı aldık. O da hizmete sokuldu ve hızlı bir şekilde tuzlama ihtiyacımız gideriliyor köy yollarımızda. Yani eskisi gibi işçilerimizin kamyonun üzerinden atması suretiyle değil, otomatik ve belli bir ayarda verilmek suretiyle tuzlamalar yapılıyor. Tabii taşımalı eğitim olduğundan dolayı köylerimizdeki çalışmalar bu manada ayrı bir önem taşıyor. Biran önce köy yollarımızı açmamız gerekiyor. Bununla ilgili de Özel İdaremiz hazırlıklarını yaptı.” dedi.



“Belediyeler de gerekli hazırlıklarını yaptılar”
Belediyelerin karla mücadele çalışmalarına yönelik hazırlıklar hakkında da bilgiler veren Vali Dağlı, şöyle konuştu: “Düzce Belediyemizin geçtiğimiz günlerde bu konuda bir hazırlık yaptığını, araç gereçlerini çıkardığını ve son hazırlıklarını gözden geçirdiğini biliyorum. Ayrıca ilçe belediyelerimiz de bu çalışmalarını yaptılar. Kaymakamlarımız görevlerinin başında. Bu konuda ne yapacaklarını biliyorlar. Belli bir tecrübe var zaten bu konuda. Bizim için en önemli hassas konulardan bir yer bildiğiniz gibi Bolu Dağı bölgesindeki ani durumlardaki tıkanmalar. Özellikle TIR’ların yolu kapatması suretiyle oluşturmuş olduğu eski Bolu Dağı yolundaki kapanmalar. Bu bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Bildiğiniz gibi Kaynaşlı istikametinde bu kapanma olduğu zaman diğer Gümüşova’dan itibaren hatta Hendek’ten itibaren. Biz bu fazlalığı nasıl ekarte edebiliriz? Nasıl eritebiliriz şeklinde trafiği Hendek’ten itibaren durdurmak suretiyle bunu yapmamız gerektiği zamanlarda olabilir. Bu manada bu işin planlamasını yapacağız. Kış tedbirleri konusunda yollarımızın, ekiplerimizin, araçlarımızın son hazırlığını gözden geçireceğiz.”

Haber: C. ÜSTÜNER