Düzce'nin karla mücadelesi başladı. 25 Aralık Salı günü şehir merkezine düşen ilk karla birlikte gece boyunca devam eden yağış, şehri beyaz örtüyle kapladı. Sabah işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, uzun süre araçlarını temizlemekle uğraştı. Esnaflar da dükkanlarının önündeki karları küreklerle temizlerken, belediye ekipleri kaygan kaldırımlarda bir kaza yaşanmaması için aralıksız temizlik çalışması yaptı.

 

Ulaşımda aksamalar yaşandı

En büyük kriz ise yine yollarda yaşandı. D-100 Karayolu Bolu Dağı kesimi ile Akçakoca yolunda kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Kar yağışı, D-100 Karayolu'nun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere, Seymenler mevkisinde, D-655 Karayolu'nda ise Kalabak Rampaları'nda etkili oldu. Kar kalınlığının yer yer 20 santimetreye ulaştığı yollarda, karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Sürücülere uyarılar
Güzergahlarda görev yapan trafik ekipleri, sürücülere uyarılarda bulunarak, kış lastiği olmadan bölgeden geçilmemesini istedi. Ekipler, sürücüleri araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyardı.

 

Kalıcı'da 'gecikme' eziyeti
Beklenen kar yağışı ile birlikte kriz merkezini harekete geçiren Düzce Belediyesi, bazı bölgelerde yollara geç müdahale edince ulaşımda sıkıntılar yaşandı. Özellikle Kalıcı Konutlar'ın bazı mahallelerinde temizlenmeyen yollar yüzünden araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

 

Belediye: Ekipler 24 saat esasına göre nöbet tutuyor
Belediyeden yürütülen karla mücadele çalışmalarına ilişkin yapılan bilgilendirmede ise şunlar kaydedildi: "Düzce Belediyesi şehir merkezi ve çevresinde başlayan, ilerleyen saatlerde etkisini arttıran kar yağışına karşı çalışmaları başlattı. Vatandaşların mağdur olmaması amacıyla vakit kaybetmeden silme ve temizleme işlemine başlayan ekipler ana arter yollar ve kaldırımlarda çalışmalarına devam ediyor. Fen işleri, destek, zabıta, itfaiye, temizlik işleri, ulaştırma, su ve kanalizasyon ile diğer ilgili müdürlükler bünyesinde oluşturulan ekipler 24 saat esasına göre nöbet tutuyor. Kalıcı Konutlar ve Konuralp gibi yüksek kesimler başta olmak üzere şehir merkezinde de yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde kaldırımlardaki karları temizleyen ekipler mağduriyet yaşanmaması konusunda da vatandaşları uyardı. İlgili müdürlüklerden yapılan açıklamada şehir merkezi ulaşım sisteminde aksamalar yaşanmaması konusunda toplu ulaşım araçlarının tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kar yağışının devam ettiği sürece ekipler çalışmalarını sürdürecek."

HABER: C. ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ