Madde bağımlısı gençler nedeniyle tedirgin olan Karaca Mahallesi sakinleri karakol istiyor. Akşamları madde bağımlısı gençlerin mezarlıklarda, okul köşelerinde kol gezdiğini dile getiren mahalle sakinleri, can güvenlikleri için mahalleye karakol yapılmasını istiyor. 4 bin 700 nüfusa sahip mahallede vatandaşlar akşamları sokağa çıkmakta korktuklarını madde bağımlısı gençlerin mahallerindeki park ve bahçelere de zarar verdiğini söylüyor.

Mahalle sakinleri,“Mahallemize karakol gerekiyor. Çünkü madde bağımlılar mahallemize geliyor. Mahalleye giren çıkanın haddi hesabı yok. Depremden sonra çok göç aldı. Şimdi giren çıkan belli değil. Yapılırsa mahallemiz için çok iyi olur. Hem mahalle halkı hem esnafı rahat eder.”dedi.

“Sağlık ve güvenlik için mahallemize karakol yapılması gerekli” diyen mahalle sakinleri,” Mahalleden geçemiyoruz. Özellikle mezarlığın oralar hep tinerci. Tinercileri mezarlıklarda okul kenarlarında boş arazilerde görüyoruz. Aileler, kız çocukları dışarı çıkamıyor. Akşam olduğu zaman sokağa çıkmaya korkuyoruz. Karakol olursa daha güvenli olur.”diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR