Düzce nüfusunun önemli bir bölümünün yaşadığı Kalıcı Konutlar’da kaçak yapılara yönelik belediyenin gereken uygulamaları yavaştan aldığı şikayetleri hakkında Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, değerlendirmelerde bulundu.

“Bizim göremediklerimizi basın görüp bize anlatır”
Yerel basın ve ajans temsilcileri ile “Çay Simit Kahvaltı” toplantısında bir araya gelen Başkan Dursun Ay, belli periyotlarla basın mensupları ile bir araya gelerek sorunları değerlendirmek istediklerini belirterek, “En az 15 günde bir 1 ayda bir bir araya gelirsek Düzce’de bizim göremediklerimizi basın görmüştür ve bize anlatır. Bizde bunun gereğini yaparız. Basın bu konuda bizim önümüzü açıyor ve bize yol gösteriyor.” dedi.

“Kapalı çıkmalara müsaade etmiyoruz”
Kalıcı Konutlar’daki dairelere kaçak eklenti yapan mülk sahiplerine yönelik muhtarlıklar başta olmak üzere yapılan şikayetler üzerine encümen tarafından alınan yıkım kararlarının aylardır uygulanmadığı eleştirilerine Başkan Ay, şu yanıtı verdi: “Kalıcı Konutlar bizim vizyon projemiz. Orada bahçe içerisinde evlerin olması çok güzel. Bunun değerini oradaki arkadaşlar biliyorlar. Kapalı çıkmalar yapıyorlar zaman zaman. Bu kapalı çıkmalara müsaade etmiyoruz çünkü oranın suretini bozmak istemiyoruz. Orada planda, projede binalar nasılsa o şekilde kalacak. Kimse orada kendine uygun, tavuk kümesiydi, barınaktı veya kapalı balkon çıkması gibi. Hem bunun cezası var. Hem de biz haber aldığımızda gidip yıkıyoruz. Kimse kendi düşüncesine göre imalat uygulaması yapmasın. Onlara müsaade edemeyiz.”  



İstanbul Caddesi tekrar vatandaş ve esnafa sorulacak
Geçtiğimiz yıl temmuz ayında araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi’ne yönelik yeni bir düzenleme yapılabileceğinin de sinyalini veren Başkan Ay, şöyle konuştu: “İstanbul Caddesi biz geldiğimizde kapalıydı. Biz bir kamuoyu yoklaması yaptık. Bu yoklamada kapalı kalması yönünde çıktı oylama ve kapalı tutuyoruz. Ancak yaptığımız araştırmalarda tekrar bir güncelleme yapacağız. Tekrar orada esnafımızı dolaşacağız, vatandaşımıza soracağız. Vatandaşımız ne istiyorsa biz onu yaparız. Vatandaşımızın isteği dışında herhangi bir uygulama yapmayız. Tekrar sorarız vatandaşımıza. Açmak gerekiyorsa açarız. Hiçbir problem yok.”

Bisiklet ve motosiklet geçişine ‘dur’ denecek
İstanbul Caddesi’nde yaya trafiğini olumsuz etkileyecek şekilde bisiklet ve motosiklet kullanımı olması tepki çekiyor. Açıklamasında bu konuya da değinen Başkan Dursun Ay, bisiklet ve motosikletlerin geçişini engelleyecek bir formül üzerinde çalıştıklarını belirtti. Ay, “Bu konuda zabıtamızda görev yapıyor, polisimiz de görev yapıyor ama bisiklet ve mobilet en ufak dar bir noktadan bile geçebiliyor. Böyle bir sorunumuz var. Önlemeye çalışıyoruz ama önleyemediğimiz anlarda var tabii. Bariyer koyarsak vatandaş geçemez diye düşünüyoruz. Bunun içinde çalışmamız var.” dedi.

“Otopark fiyatlarını biraz aşağı çekeceğiz”
Düzce Belediyesi sorumluluğundaki otopark alanlarından alınan ücret için yapılan “pahalı” eleştirileri için ise şunları söyledi: “Geldiğimiz gün biliyorsunuz parklarda çay fiyatlarına bir ayar çekmiştik. 2 buçuk 3 TL’ye çay satılıyordu. Çaylar 1 TL dedik. Onlar içinde bir çalışmamız var. Otopark fiyatlarında yeni bir belirleme yapacağız. Biraz aşağı çekeceğiz fiyatları.”

Haber: C.ÜSTÜNER