Düzceli esnafların çalışmalarını ele alan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ve KOSGEB’in işbirliğiyle organize edilen “Kobi Kardeşliği Gecesi” Düzce Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Bilal Mutlu, Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“ESDER’in 4 temel ilkesi vardır”
Programda açıklamalarda bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus,“ESDER’in temel felsefesi 4 tanedir. Sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşmaktır. İslam ülkelerinin temel problemi bu, sevmiyoruz, sevemiyoruz. Bu ülkenin iki şeye ihtiyacı var. Yüksek ahlaka ve yüksek teknolojiye. Şu anda biz ahlaktan yoksunuz ayrıca üretimde yapamıyoruz. Bu sürdürülebilir değil ve maalesef zalimlerin elindedir” ifadelerini kullandı.



“Düzce’de bir çok faaliyette bulunduk”
ESNAF ve Sanatkarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Mehmet Tuncer ise yaptığı açıklamada, “Esnaf Sanatlarlar Derneği olarak Düzce’de birçok faaliyette bulunduk. Bu akşam bu faaliyetlerden bir tanesini icra etmekteyiz. Genel Merkezimizin bu yıl planlamış olduğu 10 ilde gerçekleşen KOBİ Kardeşliği gecesinin bir tanesini Düzce’de geçekleştiriyoruz. Gecemizin ana teması KOBİ Kardeşliği. Yani esnaf faaliyetlerimizin KOBİ lerin kardeşliği. Türkiye’de bunun devlet ayağını KOSGEP yürütmekte. Bizde esnaf ve sanatkarlar derneği olarak ortaklaşa bu projeyi yürütüyoruz. KOSGEB’in 2018 yılında esnaf kardeşlerimize KOBİ lerimize vereceği desteği birinci ağızdan duyurmak için böyle bir programı Düzce’de gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.



“Şeffaf ve işlevsel hale getirmeye çalışıyor”
Kosgeb İl Müdürü Arif Torun’da açıklamalarda bulunarak, “KOSGEP olarak hedef kitlemiz küçük ve orta büyüklükteki işletmeler diye tabir ettiğimiz kobiler. Kobilerin içerisinde Esnaf ve Sanatkarlar, sanayiciler, hizmet sektörü, imalat sektörü gibi aslında birçok farklı alan var. Baktığınız zaman KOSGEB’İn en güçlü alanlarından biri de esnaf ve sanatkarlar verdiği destekler. Tabii sadece esnaf ve sanatkarlar alanında kosgeb yok. Çeşitli meslek odaları var. Çeşitli kurum ve kuruluşların yaptığı kefalet odalarının yaptığı destek var. KOSGEP ülkenin değişen vizyonuyla beraber değişmekte olan kurumlardan bir tanesi. Destek mekanizmalarını biraz daha net, şeffaf ve işlevsel hale getirmeye çalışıyor.  Sadece bir sektörü ön plana çıkartarak bir ülke zaten kalkınmaz.” Dedi.



Düzenlenen programda Mehmet Çetin tarafından mini konser verilirken programa katılanlar arasında yapılan çekilişle hediyeler de dağıtıldı. Program, şed kuşanma töreniyle devam etti.



Haber: M.AYDIN