Düzce’nin en eski geleneksel yayla şenliklerinden olan Gölyaka ilçesi sınırları içerisinde bulunan Kardüz Yaylası yayla şenlikleri bu yıl 11-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Kayak merkezi olarak belirlenen Kardüz yaylasında henüz bir çalışma yapılmazken yayladan faydalanan Gölyaka ve çevresindeki köyler 70 yıldır sürdürdükleri geleneklerine sahip çıkmaya devam ediyor.

Şenlik Komitesi Başkanı Saçmalı Köyü Muhtarı Fehmi Yirmibeş, 70 yıldır sürdürülen bu geleneğin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirterek, 71. Kardüz Yaylası yayla şenliklerinin 11-12 Temmuz tarihlerinde yapılacağını ve çalışmaların başladığını söyledi. Muhtar Fehmi Yirmibeş,” Yetmiş birincisini düzenleyeceğimiz yayla şenliğimize herkesi davet ediyoruz. Yayla şenliklerimizde her yıl olduğu gibi çeşitli yarışmalar düzenleyeceğiz. Bu yaraşmalarda dereceye giren yarışmacılara sürpriz hediyeler vermeyi düşünüyoruz. Ayrıca yöresel sanatçılarımızın da renk katacağı yayla şenliğimizde kemençe eşliğinde bütün katılımcılar doyasıya horon oynayabilecek. Ben bu yayla şenliğinin düzenlenmesinde bizden katkılarını esirgemeyen Gölyaka Kaymakamı'na ve Belediye Başkanı'na çok teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlarımızı yayla şenliğimize bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Kardüz Yaylası yayla şenliğinde Çamaşır leğeni ile Çim kayağı yarışmaları, Bisiklet ve motosiklet yarışmalarının da yapılacağı öğrenildi.