Gölyaka Kardüz Yaylası Bakanlar Kurulunun dün Resmi Gazete’de yayınlanan kararı ile resmen turizm gelişim bölgesi ilan edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Kardüz ile ilgili uzmanlarca hazırlanan raporları inceleyerek Bakan onayına sundu. Kardüz’ün Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmesi için Turizm Kültür ve Turizm Bakanlığı 13 Ağustos 2013 tarihli ve 157183 sayılı yazısı ile Bakanlar Kuruluna başvurdu. Bakanlar Kurulunun uygun bulması ile karar onaylanmak üzere Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

Tüm Düzce’yi etkileyecek müjdeli haber dün geldi. Bakanlar Kurulunun Kardüz Yaylasını Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan eden kararı dünkü 28787 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı.

Kardüz yaylasının kış turizmine açılaması için çok uğraş verdiğini belirten AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz “beni tanıyanlar bilir, bu bölgeleri çok eskilerden beri iyi bilirim. Kardeniz de çok güzel yaylalar var, ancak Kardüz’ün manzarası bir başka. Olağanüstü güzel bir coğrafyası var. Kardüz hem kar ve hem de çim kayağı için çok uygun bir yer. Mükemmel bir manzarası var buranın. Doğu Karadeniz’de de güzel yaylalar var ancak Kardüz’ü diğer yerlerden farklı kılan en önemli yanı önünün açık ve manzarasının çok güzel olması. Büyük şehirlere yakın olması” ifadelerini kullandı.

Milletvekilleri ile Gölyaka Kaymakamı ile Belediye Başkanının girişimleri sonrası Kardüz Yaylasının yol yapımı ve elektrik hattı çekilmesi için bu yıl bütçeye ödenek konuldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca elektrik hattı için 350 Bin TL gönderildi ve çalışmalara geçtiğimiz ay başlandı. Öte yandan yol yapımı 2013 yılı yatırım programına alınarak; 1 milyon 250 bin Türk Lirası Düzce İl Özel İdaresine aktarılarak yol yapım çalışmalarını başlandı.

 

Haber: M. YILMAZ