Düzce belediye meclisi  2008 yılı için suyun metreküp ücretlerine yeni yılın ilk gününden itibaren  zam yapılmasını kararlaştırılmıştı.  Düzce belediyesi su işletmesinin  ocak ayından itibaren gönderilen faturaları zamlı tarife üzerinden hesap ederek abonelere gönderdikleri tespit edildi.

Normal olarak kasım ve aralık ayındaki su harcamalarının zamsız tarifeden, ocak ayından itibaren ise zamlı tarifeden uygulanması gerekiyordu. Belediye su servisi ekiplerinin fatura için son okuma tarihini ocak ayı içinde yapmaları nedeniyle faturalarda zamlı tarifeden çıkarıldı. Konuya ilişkin itiraz edenlere ise 31 aralık tarihine kadar sayacınızı okuyup belediyeye müracaat etseydiniz zamsız tarifeden faturanızı öderdiniz gibi açıklamalar yapıldı. Belediye su servisi ekiplerinin yeni yılı bilerek yada bilmeyerek 31 aralık tarihini geçirmeden sayaçları okusalardı Düzce’liler kasım ve aralık ayında kullandıkları su faturalarını zamlı olarak ödememiş olacaklardı.

  Düzcelilerin zamlı tarife üzerinden su parası ödemesi aynı fatura içinde ödenen çevre temizlik ve katma değer vergilerinin de yüksek ödenmesine neden oldu.Böylece belediye hem kasım ve aralık ayında sattığı suları da yüksek fiattan satma imkanına kavuştu,hem de çevre temizlik vergisini de yüksek tahsil ederek bir faturadan iki kez kar etmiş oldu.