Yazın en gözde kullanım taşıtı olan motosikletler trafikteki yerini aldı. Artan kullanım ile birlikte meydana gelen kazalarda yaralanmaları ve ölümleri en aza indirmek amacıyla sürücülere kask dağıtımı yapıldı.

Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla Anıtpark önünde "Trafik uygulaması Kask Dağıtım Töreni" yapıldı. Vali Ali ihsan Su, sürücülerden kurallara uymasını istedi.

 

 


Vali Ali İhsan Su, “vatandaşlarımıza örnek olsun diye bugün motosiklet sürücülerinin bir kısmına kask dağıtıyoruz. Ümit ediyorum ki bu örnekle vatandaşlarımızın daha duyarlı hale gelir ve trafiğe çıkan her motosikletli vatandaşımızda kaskını mutlaka takmış olur. Bu özellikle ve öncelikle onların kendi güvenliği açısından önemli. Bunun yanı sıra tabi ki diğer trafik kurallarına uyulması da hepimiz açısından her vatandaşımızın trafik içirişinde güvenli halde seyir etmesi, kuralara uymamız ve uymayanları uyarmamız noktasında çok önemli… Bu yaz sezonunun da inşallah trafik kazasız kimsenin canı yanmadan geçiririz. Tüm vatandaşları bir kez daha kurallara uymaya davet ediyorum.” dedi.

 

 


“ Kaskınız ve aklınız başınızda olsun” sloganıyla Düzce İl Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Anıtpark’ta açılan stantlarda broşürler dağıtıldı, sürücülere kask hediye edildi. Etkinlikte Düzce İl Jandarma komutanı Ramazan Akça ve Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz de hazır bulundu.

 

 

Haber;S.Kaşkır