Meydana gelen motosiklet kazalarında kask takmanın önemi bir kez daha ortaya çıktı. D-655 karayolu Konuralp Sapağı'nda meydana gelen kazada bir kişi ağır yaralandı. Kaza, Düzce'den Akçakoca istikametine gitmekte olan Mustafa Nejat Gökçe idaresindeki 06 AL 9837 plakalı otomobilin Konuralp Sapağı'nda yolun karşısına geçmek isteyen Nazmi Y. idaresindeki 81 BG 287 plakalı motosiklete çarpması sonucunda gerçekleşti.

Çarpmanın etkisiyle motosiklet 30 metre savrulurken sürücü Nazmi Y. motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kask takmadığı gözlenen Nazmi Y. olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Motosiklet sürücüsünün başından ağır yaralandığı öğrenildi. Kazanın olduğu esnada radar uygulaması nedeniyle Konuralp mevkiinde bulunan polis ekipleri de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.


Diğer taraftan polis ekiplerinin motosiklet sürücülerine kask takmanın ne kadar önemli olduğu yaşanan bu kazada bir kez daha ortaya çıktı. Emniyet ekiplerinin motosiklet sürücüleri üzerinde kask takmaları yönünde yaptığı uyarıların etkisiz kaldığı da ortaya çıkan konular arasında.