Memur-Sen'e bağlı sendika üyeleri Beycilerde bir sitenin bahçesinde bir araya geldi. Bazı daire müdürlerinin de katıldığı yemekte yapılan konuşmalarda Gazze saldırılarına denildi.


Memursen genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Gazze'de yaşanan zulmün bir an önce durdurulması gerektiğinine vurgu yaparak, tüm dünyanın bu insanlık ayıbına "dur" demesi gerektiğini anlattı.

 

Haçlı zihniyeti yeniden hortlamıştır


Gündoğdu, “Gazzeli çocukların üzerine bomba yağarken taraf olmalıyız. Bunun için, dini, ırkı, inancı, cinsiyeti ne olursa olsun insanlığın bir araya gelmesi lazım. Ortada bir savaş yok, katliam var. Haneye tecavüz var. Doğuştan gelen, can, mal, akıl emniyeti gibi tüm kutsallara saldırı var. Bu, Batı uygarlığının çifte standartının yansımasıdır. Bu bir medeniyet mücadelesidir. Eğer biz, dün Esed'i çocukların üzerine kimyasal silah atarken durdurabilseydik, Mısır'da Mursi'yi en azından 3-5 yıl koruyabilseydik, bugün Gazzeli çocukların üzerine bomba yağıyor olmayacaktı. Haçlı zihniyeti yeniden hortlamıştır. Bu öldürmeyi geçim kaynağı gören Siyonizm’in durdurulması mücadelesidir.”dedi.


Kayıt dışı siyasete karşıyız


Gündoğdu, Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Gezi olayları ve 17 Aralık Operasyonlarına da değindi.

 

Gündoğdu, “Bu toplum yolsuzluğa karşıdır. Bu millet Yetimin malına göz diken varsa buna asla müsaade etmez. Dün yolsuzluk var diye benimde içinde bulunduğum binlerce kişiyi dinleyenleri gözaltına alan polislere kelepçe vurulduğu için kıyameti koparıyorlar. Esas kelepçe 17 Aralık’ta millet iradesine vurulmuştur. 17 Aralık’tan önce dershane meselesi vardı . Eğer mesele dershane olsaydı yüzde 100 çözerdik. Ama dershaneleri kapatılmasına kızgınlık, 18 yıl boyunca camileri kapatılmasını isteyenlere sempatiye dönüşmüşse, devletin yapamadığını yapan Türkçe olimpiyatlarını düzenleyenler dışişleri bakanlığı dinlemeleriyle İsrail’in yapamadığını yapar hale gelmişse biz burada yokuz. Kayıt dışı siyasete ve yolsuzluğa sonuna kadar karşıyız.” diye konuştu.


İftar yemeği, Memur-sen Düzce Temsilcisi Orhan Kılıç’ın Filistin’de yaşanan zulme yönelik konuşmasıyla sona erdi.

 

Haber;S.Kaşkır