Akçakoca Muhtarlar Derneği’nin Akkaya Piknik Alanı’nda kaynaşma amacıyla düzenlediği piknik sırasında, köylerin ortaklaşa alarak ilçeye bağışladığı iş makinesinin hizmete girme töreni de yapıldı.

 

Pikniğe, Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, Akçakoca kaymakamı Savaş Tuncer, Gölyaka Kaymakamı Tayfur Elbasan, Çilimli Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Yığılca Kaymakamı Mahmut Han Arslan, Avrupa Birliği Finansman İhale Birimi Başkanı Muhsin Altun ve Akçakocalı muhtarlar katıldı.

 

Vali Yardımcısı  Ramazan Şahin burada yaptığı konuşmada, merkezi idare ve yerel unsurların işbirliği  ile yerel sorunların hemen hemen tamamının çözüldüğünü belirtirken, bu gayretin sürdürülmesi durumunda sorunların küçüleceğini söyledi.

 

Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncel ise, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparken, köylerden toplanan paralarla geçen yıl bir kamyon, bu yıl da Beko Loder denilen iş makinesini aldıklarını, yeni aracın sürekli masraf çıkaran, ekonomik ömrünü doldurmuş araçlara benzemediğini söyledi. Akçakoca’nın köyleri için geçtiğimiz yıllarda bir inşaat mühendisini istihdam ettiklerini anlatan Tuncel, bu sene bir peyzaj mimarı ile anlaştıklarını, bu mimarın köylerin çevre düzenlemesini yapacağını, bu aşamaya gelinmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

  

Heyet daha sonra piknik alanının hemen yanında bulunan iş makinesinin açılışına katıldı. Karadeniz’in geleneksel çalgılarından tulum eşliğinde gerçekleştirilen açılışı, AB Finansman  İhale Birimi Müdürü Muhsin Altun yaptı. Açılışın ardından Vali Yardımcısı  Ramazan Şahin ve Kaymakam  Savaş Tuncel, iş makinesine çıkarak direksiyona geçtiler.