Düzce'de doğaya verdikleri zarar gerekçesiyle kurulmak istendiği her bölgede halkın karşı çıktığı HES'ler konusunda Gölyaka ve Beyköy'den sonra Kaynaşlı’da düğmeye basıldı.

Kurulduğu akarsuyun bulunduğu alandaki ekolojik dengeyi altüst ettiği ve bölge halkının geçimini sağladığı toprakların susuz kalmasına neden olduğu gerekçesiyle tepki ile karşılanan HES'lerin sayısı Düzce'de her geçen gün artıyor. Gölyaka ve Beyköy'de bulunan hidroelektrik santrallerine karşı yöre halkının isyanı devam ederken bir HES hazırlığı da Kaynaşlı'da başladı. Kaynaşlı’da yapılacak olan HES Projesi için dosyalar hazırlanarak ÇED süreci başlatıldı.

Kaynaşlı Samandere, Şimşirdere ve Uğurdere üzerinde yapılması planlanan “Uğur-5 Regülatörü ve HES (8.51 MWm/8.24 MWe)” projesi için hazırlanan ÇED Raporunun bir nüshası Düzce Valiliğine gönderilerek ÇED inceleme değerlendirme süreci başladı.Proje ile ilgili ÇED Raporu ÇED Yönetmeliği’nin 11. maddesi gereğince Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne halkın görüşlerine ve incelemesine açıldı. Raporu incelemek isteyen vatandaşların bizzat İl Müdürlüğü’ne giderek inceleyebileceği ve konu hakkında olumlu veya olumsuz görüşlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunabileceği belirtildi.

 

Haber: S. KAŞKIR