15 yıldır Kültür Mahallesi‘nde muhtarı olarak görev yapan ve bir dönem daha seçilen Yavuz Öztürk, son zamanlarda Kültür Mahallesi'nin yeşil alanlarında betonlaşma, kaçak yapılaşma olduğuna dikkat çekerek yeni belediye başkanına seslendi.


Düzce belediyesine bugün konuyla ilgili bir dilekçe gönderen Öztürk, Kültür Mahallesi'nde kaçak yapılaşmalar olduğunu ifade etti.

 



Öztürk, „Kent merkezinde yer alan Kültür Mahallemiz , Düzce'nin özel ve nezih bir mahallesi olması gerekirken, son dönemlerde ne yazık ki, yeşil alanlarda meydana gelen betonlaşma ve kaçak yapılaşma nedeniyle çarpık kentleşmeye maruz kalmaktadır. Muhtarlığımızın sorumluluk kapsamında yer alan Avni Akyol Parkı ile İnönü Parkı'nda İmar Kanunu ile park işletme sözleşmesi hükümlerine aykırı olarak kaçak yapılaşmalar ortaya çıkmıştır.“dedi.


Kendi Muhtarlik Binasininda parkın içinde olan ve Kaçak yapılaşmanın yeşili yok etmekte olduğunu ifade eden Öztürk, Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e de konu hakkında duyarlılık çağrısında bulundu.


Öztürk, „Belediye başkanımız Mehmet Keleş'ten bu hassas konuda duyarlı davranmasını bekliyoruz. Burada kamuoyunun dikkatine sunulması ve üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir husus da, yeşil alanları koruması gereken parkları işletenlerin siyasi bir sıfat elde ettikten sonra, halkın malı olan parklarda çarpık yapılaşmaya neden olmaktadır. Bu durum çok manidardır.“



Kültür Mahallesi Muhtarı Yavuz Öztürk ayrıca, İnönü Parkı'ndaki eğlence aletlerinin sağlıklı olmadığını ve kalitesiz olduğunu dile getirdi.

 



Öztürk, „Belediye Başkanımız Mehmet Keleş'in seçim öncesi vaadlerine uygun olarak, Düzce halkına yakışmayan lunapark adı altında üçüncü beşinci sınıf eğlence aletlerini ortadan kaldırmasını ve ve Düzce'mize yakışan kaliteli, sağlıklı ve güvenli bir eğlence merkezini, bir an önce şehrin daha uygun bir bölgesinde halkımıza kazandırmasını acilen bekliyoruz“dedi.