Dünya şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna da yer aldı.

Sofuoğlu, yaklaşık iki ay önce yapımına başlanan Cumayeri’ndeki yarış pistiyle ziyarette açıklamalarda bulundu.  4 bin 200 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde yapılmasının planlanan pistin asfaltı ile ilgili Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’ten söz aldıklarını paylaşan Sofuoğlu, şunları kaydetti:

SOFUOĞLU: ASFALT İÇİN SÖZ ALDIK!

"Bugün de Düzce belediye başkanımızdan da asfaltımızın sözünü aldık, kaliteli bir yarış asfaltı verecek kendisi inşallah. Temmuz ayında asfaltlama çalışmasının bitmesini planlıyoruz. Bu da demek oluyor ki, inşallah bu sezon hem motosiklet hem de otomobil yarışlarının yapılması mümkün olacak. Çünkü parkur çok uygun. Cumayeri hem konum olarak hem de pisti yapacağımız altyapı olarak çok uygun bir yer, bizi zorlayacağını düşünmüyorum"

DÜZCE İHTİYACI KARŞILAYACAK!

Türkiye'de şu anda piste büyük bir ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Sofuoğlu, Düzce’nin bu ihtiyacı karşılayacağını belirtti. Sofuoğlu, pistin hazır hale getirilmesinin zaman alacağını da sözlerine ekledi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Kenan Sofuoğlu'nun gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, desteklerini paylaştı.

KELEŞ: SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ

Keleş,"Düzce'de dünyanın en kaliteli asfalt şantiyelerinden bir tanesini kuruyoruz. Burada üretilecek modifiye asfalt pistte kullanılacak.Yapılacak pist Türkiye'de bir ilk olacak. Cumayeri ve Düzce Belediyesi olarak bu işin sonuna kadar arkasındayız. Bu pist yapıldıktan sonra bu bölgeden daha nice şampiyonlar çıkacaktır. Kenan Sofuoğlu, bataklıkta büyümüş bir çiçek gibi. Bu işin yok denecek kadar olmadığı bir ülkede böyle bir dünya şampiyonu çıkması büyük bir şans. Bu şansı değerlendirmek lazım"dedi.

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna da Cumayeri'ne motor sporları için gelenlerin, Düzce'nin tanıtımına katkı sağlayacağını dile getirdi.

HABER;s.kaşkır