Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Düzce’nin kültür ve sanat kentine dönüşmesi adına hazırladığı projelerden biri olan “Düzce Kent Müzesi” bugün düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde tanıtımı yapılan müzenin içerisinde yer alacak bölümler katılımcılara anlatıldı.

Toplantıya, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Yardımcısı Ali Güney ile ilçe belediye başkanları, Düzce Araştırmaları Merkezi (DAMER) Üyesi ve Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ve muhtarlar katıldı.

“Milli Mücadele” özel bölümü olacak
Tanıtım toplantısında kurulacak Kent Müzesi’nin içeriği hakkında detayları paylaşan Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, müzede yer alacak olan bölümler hakkında bilgiler verdi. Düzce’nin Milli Mücadele Dönemi’nde önemli bir görev üstlendiğini anlatan Oğuzoğlu, bununla ilgili de bir bölüm olacağını belirtti. Oğuzoğlu son olarak müzede Düzce’nin orta kültürel değerlerinin olduğunu ve milli kültürünü yansıtacak da bir bölümün de yer alacağını kaydetti.

“Sandıklarınızı açın”
Ardından sözü alan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Düzceliler’e, ‘Sandıklarınızı açın’ çağrısı yaparak, “Biliyorsunuz ki Kent Müzemiz açılıyor. Evinizde bu müzede sergilenmesini istediğiniz ne varsa çıkartın, getirin. Sizin de bu müzede bir katkınız olsun. İlçe belediye başkanlarım da bu konuda kendi bölgelerinde çalışma yapsın.” ifadelerinde bulundu.