1998 yılında kurulan Yerel Yönetimler Gaz Pazarlama, İnşaat, Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi'nin usulsuz çalışmalar içerisinde olduğu ve Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmaların uygun olmadığı konusunda yapılan yorumlara Başkan Mehmet Keleş'ten yanıt geldi. Umre'den döner dönmez basın toplantısı düzenleyen Keleş, yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını, yapılan her işin belgeleriyle ortada olduğunu ifade etti. YEYPAŞ'ın 1998 yılında kurulduğunu ama 2004'te kendileri göreve gelene kadar imkan yetersizliğinden hiçbir çalışma yapamadığını da belirten Keleş, YEYPAŞ'ın yüzde 93 hissesinin belediye de olduğunu söyledi. Keleş, şirketin yaptığı çalışmaları da belgeleriyle gösterirken YEYPAŞ'ta yapılan işler konusunda denetim yapılması için kendilerinin Vali Bülent Kılınç'ın yanına giderek ricada bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Organize Sanayi Bölgeleri'nde YEYPAŞ'ın yaptığı çalışmalara da değinen Başkan Keleş, OSB'lerdeki çalışmalar için yapılan ihalenin ardından bu şirketin çalışmaları yapmasına imzalar neticesinde karar verildiğini ifade etti. OSB'de yapılan çalışmaları da belgelerle gösteren Keleş, yapılan yorumlara “ Biz çiğ yemedik ki karnımız ağırsın “ şeklinde cevap verdi.

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük'ün kendisiyle yaşadığı sorunlara da değinen Keleş, Büyük'ün yerel seçimlerde Belediye Başkanlığına adaylığı konusunda çıkan yorumlara da cevap verdi. Keleş, Metin Büyük'ün yeni bir oluşum içinde yer almasının doğal olduğunu ve kendisinin yerel seçimlerde aday olma hayali içinde bulunduğunu da dile getirdi.