AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Geleceği inşa eden öğretmenlerin fedakarca görev yaptıklarını vurgulayan Keşir, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Anadolu ereni Hacı Bektaş-i Veli’nin de dediği gibi “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır.” Sonu aydınlığa çıkan yollarımızı, bilgi birikimi ve sevgisiyle hayat çizgimizi belirleyen öğretmenlerimize borçluyuz. Öğrenmek ve öğretmek kavramları, köklü medeniyetimizde mukaddestir. Öğretmek gibi kutsal ve zor bir görevi icra eden öğretmenlerimizin sayesinde de ufku geniş ve idealist gençlerle dolu bir ülkeye sahibiz. Öğretmenler yalnızca “öğreten” değil, aynı zamanda bir çocuğun karakterini sevgisiyle inşa eden, bilgisiyle de geleceğe hazırlayandır. Öğrencisinin içindeki yeteneği keşfeden, ışığı açığa çıkarandır, öğretmen.

Hayatını vatanına, milletine faydalı bireyler yetiştirmeye adayan öğretmenlerimiz, yarının Türkiye’sini, dünyanın geleceğini inşa edenlerdir. Bizler de vazifelerinin toplumumuzdaki yeri ve öneminin farkında olarak, ilim neferlerimizi her açıdan desteklemeye, huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya devam edeceğiz. Ülkemizin 81 vilayetinin her bir köşesinde, köy, kasaba ayırt etmeden her koşulda, fedakârca görevlerini yerine getiren, öğretme gayesinden vazgeçmeyen tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Başta görevi sırasında şehit edilen Aybüke ve Necmettin Öğretmenimiz olmak üzere tüm şehit öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, yurt içi ile yurt dışında görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.”

Aybüke öğretmen 22 yaşında şehit edildi

Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik yıllardır saldırılar düzenleyen eli kanlı terör örgütü PKK, güvenlik güçlerinin yanı sıra sivilleri de hedef alıyor. Terör örgütü, hain saldırılarında çok sayıda öğretmeni de şehit etti. PKK tarafından katledilen Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın’ın da aralarında bulunduğu şehit öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde unutulmuyor. Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, terör örgütü PKK mensuplarınca 9 Haziran 2017'de 22 yaşında Batman'ın Kozluk ilçesinde şehit edildi. Dönemin Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik düzenlenen saldırıda, karne dağıtım töreninin ardından evine giden Yalçın ağır yaralandı. Yalçın, kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesinde şehit düştü.

Necmettin Öğretmeni kaçırıp katlettiler

Sınıf öğretmeni 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz ise 16 Haziran 2017'de yaz tatilini geçirmek için görev yeri Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesine dönerken PKK'lı teröristlerce Tunceli-Erzincan kara yolunun Pülümür ilçesi kesiminde aracı yakıldıktan sonra kaçırıldı.

Teröristlerce katledilen Necmettin öğretmenin naaşı, 12 Temmuz 2017'de Tunceli'deki Pülümür Çayı'nda bulundu. Necmettin Yılmaz'ın cenazesi, 16 Temmuz 2017'de Gümüşhane'de to