AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Genç İmam Hatipler Derneği’nin organize ettiği “Değişen Dünyada Toplumsal İlişkiler ve Gençlik” üzerine dün akşam Gençlik Merkezi’nde düzenlenen söyleşide gençler ile bir araya geldi.



Gençlerle buluşması srasında Öncü haber mikrofonuna bir değerlendirmede bulunan Keşir, gençlerle sık sık bir araya gelmeye özen gösterdiğini söyledi.

“Onlarla sık sık bir araya gelmek, onların dünyalarını tanımak zorundayız”
İletişim teknolojilerinin ilerlemesi ile kuşaklar arasındaki iletişimin güçleştiğine dikkat çeken Keşir şöyle konuştu:

“Biz açılan makası kaçırmamak için onlarla sık sık bir araya gelmek, onların dünyalarını tanımak zorundayız. Aksi takdirde muhafazakarlık ve o kadim değerlerin aktarımında ciddi sorunlar yaşıyoruz. Çünkü bunların çoğu sözlü kültürle aktarılan şeyler. Onun için hem onların dünyalarını, önceliklerini yakalamak hem bunları onlardan öğrenmemiz adına çok önemli hem bize aktarılan kadim doğruları onlara aktarmak adına yapıyoruz bu programları. Daha çok eğitim hayatına ait eğitimden sonraki hayatlarıyla ilgili bazı ezberler var. Onların ezber olduğunu onlara anlatmak zorundayız. Başarı evet önemli ama her şey değil.”



Aydınpınar Şelaleleri turizme kazandırılıyor
Hafta sonu Düzce’de olmasının iki nedeninin olduğuna işaret eden Keşir, bunlardan birinin 5-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Ot Festivali olduğunu diğerinin ise yakın gelecekte Düzce turizmine kazandırılması planlanan Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı’nın yerinde incelenmesi olduğunu söyledi.



Keşir, “Buradaki programımızın iki önceliği vardı. Biri 5-6 Mayıs’ta yapılacak Ot Festivalimiz. Bu yıl 4.’sü yapılıyor ve ciddi bir hazırlık aşaması var geçtiğimiz yıllardan edinilen bir tecrübe. Cuma günü onların organizasyon komitesinde birlikte olduk ve yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik. Bir de yaklaşık 1 buçuk yıldır yaptığımız çalışmalar meyvelerini verdi. Artık kırsal kalkınma kadın projeleri üzerine çalışıyoruz. Bugün Aydınpınar Köyü’nde kadınlarımızla bir araya geldik. Özellikle kadın dernekleri ve kooperatifler üzerinden köy özeline ne yapabileceğimizin istişaresini yaptık. Hepsinden önemlisi Düzce ekolojik turizm için bulunmaz bir cennet. Bugün yeni hizmete girecek bazı yerleri de görmek imkanımız oldu. Onlar üzerine yeni açılacak mekanlar üzerine istişarelerde bulunma imkanımız oldu” şeklinde konuştu.  

Haber: Ö.YILMAZ