Dün Madımak Olayı'nın 21. yılı münasebetiyle Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), akşam saatlerinde bir basın açıklaması düzenledi. KESK'e bağlı sendikalar Düzce temsilcileri adına konuşan Yapı-Yol Sen Düzce İl Temsilcisi Alev Şahin, 21 yıl önce Sivas'taki Madımak otelinde yaşanmış ve 33 aydın, yazar, şair, ozanın, 2 otel çalışanının ve 2 de göstericilerin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan Madımak Olayı'nı andı ve bu olayı "insanlık suçu" olarak tanımladı.



Şahin, "Farklı dillere, inançlara ve farklı kültürlere tahammül göstermeyen, ırkçılık ve gericilikten beslenen sistemin, gerici güçleri kışkırtarak yarattığı bir “insanlık suçu” olarak tarihteki yerini alan 1993 yılında Sivas’ta yaşanan katliamın, tıpkı Çorum’da, Maraş'ta, Malatya’da olduğu gibi, tıpkı 1 Mayıs 77 Taksim’inde, Gazi ve Ümraniye mahallelerinde ve de Roboski’de olduğu gibi ardındaki gerçekler gizlenmeye çalışıldı” dedi.



Şahin, Madımak Olayı'ndan sorumlu olanların zaman aşımı kararıyla kurtulmasını devlete bağlayarak "devlet eliyle kurtarıldı" dedi ve faillerin "kahraman" ilan edildiğini söyledi.



Şahin, "Failleri zaman aşımı kararıyla devlet eliyle kurtarıldı, ülkeyi faşizmin karanlığıyla kuşatanlar ve Sivas'ta olduğu gibi birçok katliamın bizatihi sorumluları olanlar makam ve paye verilerek ödüllendirildi, failler “kahraman” ilan edildi” şeklinde konuştu.



Yapı-Yol Sen Düzce İl Temsilcisi Alev Şahin, şuanki iktidarı 12 Eylül'ünkine benzetti ve halkları karşı karşıya getireceğini "12 Eylül'ün mezhepçi ve otoriter anlayışının bugünkü taşıyıcısı olan AK Parti iktidarı tekelci iktidar hırsıyla taşıdığı bu mirası daha da karanlığa doğru pekiştirmektedir. Ülkemizde ve Ortadoğu’da halkları karşı karsıya getirecek etnik ve mezhepçi bir temelde ayrımcılığı körüklemektedir” sözleriyle savundu.



Şahin son olarak, KESK adına Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenleri saygıyla andıklarını söyledi ve katliamı gerçekleştirenleri lanetlediğini ifade etti.




Şahin, “KESK olarak, Sivas katliamında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, Katliamı gerçekleştirenleri ve destekçilerini bir kez daha lanetliyoruz! Üzerimizdeki bütün baskılara rağmen, ülkemizi gericiliğe ve ırkçı-şoven odaklara asla teslim etmeyeceğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz” dedi.

 

Haber;E.Tınaz