Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlerin 24 Haziran 2018’e alındığının açıklanmasının ardından, dini vazifesini yerine getirmek üzere gittiği Umre dönüşünde yerel ve ulusal medya temsilcilerinin karşısına çıktı.

“Aday olmayacağım ama Cumhurbaşkanımız ol derse olurum”
2 ay sonra yapılacak seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Keskin, kendisinin milletvekilliği için aday adayı olup olmayacağı konusunda şunları söyledi:

“Bugüne zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de ülke genelinde hiçbir il başkanı aday olacağım demez. Biz il başkanları olarak hiçbir zaman aday olmayız. Cumhurbaşkanı ve Partimiz Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, takdir ederse tabi ki aday oluruz. Ama kendisi bir şey demedin çıkıp ben adayım diyemem.”

“Milletimiz 24 Haziran’da gereken cevabı verecektir”
AK Parti’nin ülke genelinde ve Düzce’deki seçim çalışmalarına da değinen Keskin şu ifadelerde bulundu:

“Seçimler öncesinde önemli bir süreçten geçiyoruz. Hem ülke hem de Düzce’de bizim için çok önemli bir sürece giriyoruz. Bu süreçte biz biliyorsunuz bundan önceki seçimlerde olduğu gibi Düzce teşkilatı olarak seçimlere hazırız. En yüksek oy oranıyla yakışır bir sonuçla bitireceğimize inanıyoruz. Cumhur ittifakı birlik ve beraberlik içinde ciddi bir gayret gösterecektir. CHP, HDP ve İyi Parti’nin yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyoruz. CHP’den 15 milletvekilinin İyi Parti’ye geçmesi hareketini Türk milleti hiçbir zaman hoş karşılamayacaktır. Bu tutum çok ilginç ve düşündürücüdür. Milletimiz 24 Haziran’da gereken cevabı verecektir.”

Özlü görevine devam eder, Keşir yeniden aday olabilir
Keskin ayrıca, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün yeniden milletvekili aday adayı olacağını düşünmediğini ve bakanlık görevine devam edeceğini söyledi. Keşir’in ise yeniden aday aday olabileceğine dikkat çekti.

Haber: M.AYDIN