Kimi zaman insan duygularına yön vermekte zorlanır, kimi zaman sebebini bilemeyiz içimizde yaşanan duyguların. Bazen fırtınalar kopar yüreğimizin bir yerlerinde kırılmışlıkların verdiği acı kimi zaman öfkelenmemize, kimi zamansa nefret etmemize neden olur.

 

Sevgi, nefret ve kin, içimizde barındırdığımız duyguların başında gelir. Sebepsiz sevebiliriz peki sebepsiz nefret edebilirmiyiz?  Nefret ettiğimiz insanlara acı verme isteği duyduğumuz zamanlarda kendimizi yatıştıra bilirmiyiz? Ve nefretimiz kin duygusuna büründüğü zaman kinimiz geçene kadar rahatlayamaz mıyız? 

 

Peki, kadınlar mı daha kincidir yoksa erkekler mi? Halkımızın büyük çoğunluğu kadınların erkeklere oranla daha kinci olduğunu savundular. Buna sebep olarak ta hayatın en ağır yükünü kadınların çektiğini ve kadınların birçok şeyi içlerine attıkları için, bir yerde kine dönüştüğünü ifade ettiler. 

 

Erkeklerin yaşanılan olumsuz olaylar karşısında tepkilerini daha rahat verebildiklerini ve kine dönüşmeden olayları geçiştirebildiklerini belirten halkımıza, erkeklerin kolay, kolay kin tutmadıklarını ama tuttukları zaman da kadınlardan daha tehlikeli olduklarını ifade edenler de oldu.