Düzce Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılan Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan pazarcı esnafı, pazaryerinin rağbet görmemesinden dolayı Öncü Haber mikrofonuna dert yandı.

“Bu pazar burası için yanlış bir karardı”
Düzce sebzeciler ve Balıkçılar Odası Başkanı aynı zamanda pazarcı esnafı Musa Sarı, pazaryerine talebin olmadığını belirterek, önemli bir iddia da ortaya attı. Pazaryerinin bulunduğu cumhuriyet Mahallesi’nin yanlış bir karar olduğunu belirten Sarı şöyle konuştu:

“Maalesef fazla bir talep yok. Memnun muyuz? Belli. Etrafa bakarsan gördüğün kadar memnunuz. Her şey belli. Çünkü bu pazara burada talep yok. Mahalleli dahi pazara gelmiyor. Bu pazar burası için yanlış bir karardı. Bilinçli olarak yapıldı. Ama mahalleli dahi buraya iştirak etmiyor. Bunun bir çözümü maalesef yok. Buranın en güzel günü Pazar günü, herkesin izinli olduğu bir gün. Eğer normal bir günde çalışılmış olsa daha kötü olurdu. Pazarın yer seçimi yanlıştı, bu pazar buraya yapılırken bize sorulmadı. O zamanki belediye encümeni kendi kendine karar verdi. O kararın sonucu da bu. En azından bilenlere, burada iş yapacak olanlara sorması gerekiyordu.

“Mehmet Keleş olmaz dememize rağmen yaptı”
İsmail Bayram döneminde bu pazaryerinin büyük bir projesi Kiremitocağı Mahallesi’ndeki eski garajların oraya yapılmıştı. Mehmet Keleş geldi bu projeyi değiştirdi. Geldi buraya pazaryeri yaptı. Olmaz dememize rağmen yaptı.”

“Üst katlar açılsa daha güzel ve iyi olacağına inanıyorum”
Bir başka pazarcı esnafı Kenan Korkmaz ise, şunları kaydetti:

“Eksiklerimiz çok var. Özellikle üst katların açılmamasından dolayı ancak işte mahalledeki komşuların bir kısmının gelmesi ile ama üst katlar açılsa, günü değişse, Pazar günü haller dahi açık değil biz bugün ister istemez vatandaşa elimizde kalan malları getirmek zorundayız. Bundan dolayı da tepkiler almaktayız. Ama bu pazarın gününü pazartesi ya da Çarşamba günü ile değiştirseler daha güzel olacağına inanıyorum buna ben. Üst katlar açılsa daha güzel ve iyi olacağına inanıyorum.”

Haber: Ö.YILMAZ