Terminal ve Kültür Merkezi'nden sonra Düzce'de en önemli ihtiyaçlar listesinin başını hiç kuşkusuz spor yatırımları çekiyor. Artık ihtiyaca cevap veremediği her kesimce dillendirilen 18 Temmuz Stadyumu'nda yıllardır önemli müsabakaların gerçekleştirildiği şehirde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve milletvekillerinin girişimleri sonucu 2017'nin ikinci yarısında önemli kıpırdanmalar yaşandı.

Düzce için önemli gelişmeler yaşandı

2 Ağustos'ta Bakan Faruk Özlü ile birlikte Düzce’ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Düzce'de uzun süredir ihtiyaç olan modern stadyum için yer belirsizliğinin giderildiğini bizzat açıklamış ve söz konusu stadyumun Çakırlar Mahallesi'ndeki karayollarına ait alana yapılacağını bildirmişti.

Yine Kasım ayı başında Spor Toto Başkanlığı’nda Düzce Vali Zülkif Dağlı ile Milletvekili Ayşe Keşir'in de hazır bulunduğu törenle ise mahallelere kazandırılması istenen semt sahaları için  protokol imzalandı.

Düzce'nin spor geleceği açısından önem taşıyan bu adımlar memnuniyetle karşılansa da son günlerde mevcut sahalarda baş gösteren sıkıntıların giderek artması çalışmaların hızlandırılması gerektiğini gözler önüne serdi.

Mevcut sahalar alarm veriyor

9 Kasım'da Şıralık 1 Nolu Saha'da yapılan idmanda kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda bacağı kırılan Düzcespor U 15 oyuncusu Furkan'ın yaşadığı sakatlık sonrası teknik ekip, 1 nolu idman sahasının zemininin ve ışıklandırmanın yetersiz olduğunu belirterek, acilen bu sıkıntısının çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

Modernlikten çok uzak olan ve her sezon öncesi yapılan onarım-yenileme çalışmaları ile hizmet vermeyi sürdüren 18 Temmuz Şehir Stadyumu'nun artık beklentilere cevap vermediği ortadayken, yeni şehir stadı için çalışmaların bir an önce başlaması isteniyor.

Komşu iller Ankara'da tuttuğunu koparıyor

Yanı başımızdaki iller bir çok yatırımda olduğu gibi spor yatırımları konusunda da Ankara'da tuttuğunu koparıyor. Sakarya'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen yaklaşık 30 bin seyirci kapasiteli yeni stadyum büyük kulüplerinki ile yarışır düzeydeki modernliği ile parmak ısırtırken, yine şehir merkezine 7 kilometre mesafedeki Kocaeli Stadyumu da şehrin sembol yapıları arasında gösteriliyor. Komşu iller spordaki yeni yatırımlarla daha iyi yerlere gelirken, Düzce'de de stadyum ve mevcut tesislerdeki eksikliklerin giderilmesi noktasında gerekli ilerlemenin sağlanması bekleniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER