Düzce Merkeze bağlı Bahçeşehir (Kalıcı Konutlar) 14. Bölge 113. Sokak’ta kirada oturan İsmail ve Aynur Cankel çifti, iddiaya göre yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle iki aydır kiralarını ödeyemedi. Bir buçuk yaşında bir de bebekleri olan Cankel çifti, iki aydır kirayı ödeyemedikleri için ev sahibi ile görüşerek temmuz ayına kadar süre istedi. Ev sahibi ise bu durumu kabul etmeyerek çifti apar topar kapı dışarı etti. Evden çıkmak zorunda kalan Cankel çifti, küçük bebekleriyle gündüzleri sokakta geçirirken geceleri ise komşularında kalmaya başladı.

Yaşadıkları durumdan dolayı çaresiz kalan İsmail Canlel (26) Öncü Haber mikrofonuna konuşarak yetkililer tarafından sesinin duyulmasını istedi.

“Çocuğum dışarıda aç kaldı”

İki aydır kirasını ödeyemediği için evden çıkartıldığını iddia eden Cankel, “İki aydır kiramı ödeyemediğim için ev sahibi beni evden çıkarttı. Ev sahibiyle konuştum ‘Temmuz ayında maaşım yatacak vereceğim ’dedim. Ama ev sahibi beni tehdit ederek ve bana küfürler ederek evden çıkarttı benim bir buçuk yaşında çocuğum var. Biz iki akşamdan beri ne yapacağımızı bilemiyoruz.  Bizim şu an bir yardıma ihtiyacımız var. Başka çaremiz kalmadı. Çocuğum dışarıda aç kaldı. Gidebileceğimiz hiçbir yer yok. Komşularımız sağ olsun eşyalarımız zarar görmesin diye tenha bir köye depoya elettik.  Eşim de orası çok tenha olduğu için orada kalamadı.” diyerek çocuğu ve eşiyle dışarıda kaldığını belirtti.

 “Oğlu bir yandan tehdit ediyor, kendisi bir yandan tehdit ediyor”

Kirayı ödeyemediği için ev sahibinin kendisini tehdit ettiğini iddia eden Cankel, “Kiramızı veremediğimiz için ev sahibi bizi çıkarttı. Ama ben açık açık konuştum ev sahibiyle. Hiç kimse bizi dinleyip anlamıyor.  Oğlu bir yandan tehdit ediyor, kendisi bir yandan tehdit ediyor. Ben hiçbir şey yapamıyorum. Yaşım olmuş 26, ben çocuğuma ve eşime bakmak zorundayım. Hatta dün kardeşim kirayı vermiş, ama bizi çıkarttı. Ama ben buradan ev sahibine sesleniyorum, ‘ev sahibi ben seni Allah’a emanet ediyorum.’ Kira sözleşmemiz bitti. Kira sözleşmemizi yapmadık olduğu gibi kaldık. Sokakta kaldık. Çocuğum eşim ve ben kaldık dışarıda.” diyerek çocuğu için üzüldüğünü belirtti.

“Gidecek bir yerimiz yok”

Gidecek hiçbir yerleri olmadığını belirten Cankel, “Şu an gidecek bir yerimiz yok. Burada bekliyoruz öyle. Dünden beri aç susuzuz. Çocuğum zar zor süt mama yiyebiliyor.  Ben kendi evladıma bir şey yediremiyorsam ben ne deyim?  Ben ev sahibini Allah’a emanet ediyorum. Şu anda boyacı olarak bir özel firmada çalışıyorum. İki gündür bu işlerden dolayı işe gidemiyorum. Eşim ve çocuğumu bırakıp nasıl gidiyim. Bu saatten sonra sizlerden yardım bekliyorum.” diyerek sesinin duyulmasını ve kendilerine yardım edilmesini istedi.

“Benimde yapacak bir şeyim kalmadı”

Öte yandan Öncü Haber Merkezi’nin telefonla görüştüğü iddiaların odağındaki ev sahibi ise iddiaları yalanlayarak, “durum onların anlattığı gibi değil. Dört aydır kira vermiyorlar. Bana birinci aydan beri bugün vereceğim yarın vereceğim diyor ve sürekli atlatıyor. Bende kiradan gelen parayla geçiniyorum. Artık benimde yapacak bir şeyim kalmadı.” dedi.

Haber: M. KİLELİ