13 yıldır prefabrikteler
 
1999 yılında yaşanan iki büyük depremin ardından Düzce'nin çeşitli noktalarına kurulan prefabriklerde depremin üzerinden 13 yıl gibi bir süre geçmesine karşın hayat devam ediyor. Kalıcı konutların yapılması ile birlikte prefabrik konutlar büyük oranda boşaltılıp kaldırılırken Kiremitocağı Mahallesi, Beyciler Mahallesi, Şıralık Mahallesi ve Belçika prefabrik konutlarında vatandaşlar ikamet etmeye devam ediyor.
 
Geçtiğimiz günlerde Kiremitocağı Mahallesi'ne yapılması planlanan Gençlik Merkezi için prefabrik konutlarda yaşayan vatandaşlara Düzce Valiliği tarafından bir tebligat gönderildi. 30 Nisan tarihinde prefabriklerin boşaltılmasının istendiği tebligatı alan prefabrik sakinleri bugün Düzce Valiliğine gelerek, konut tahsisi yapılana kadar oturmalarına izin verilmesine ilişkin Valiliğe dilekçe sundu.
 
“Söz verdiler ama sorunu çözmediler”
 
Prefabriklerde yaşayan 170 aile adına basın açıklaması yapan prefabrik sakinlerinden Vildan Konca, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını iddia etti. 
 
Kendilerine konut sözü verildiğini öne süren Konca, "Daha önce bizi ziyaret eden Düzce Valisi, milletvekilleri, belediye başkanı ve AK Parti il başkanının bulunduğu heyet bizlere peşinatsız uzun vadeli sosyal konut yapılacağını söylemişti. Ancak barınma sorunumuzu çözemediler" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
“Mecburiyetten oturuyorum”
 
2011 yılında TOKİ'ye dar gelirli vatandaşlara yapılacak olan konutlar için başvuruda bulunduğunu ancak bir netice çıkmadığını söyleyen Konca, "TOKİ'ye 2011 yılında başvuruda bulundum. Konut tahsisi beklerken, ilgili yazının tarafıma tebliğ edilmesine anlam veremedim. Dar gelirliyim ve geçim koşularım nedeniyle, mecburiyetten prefabrikte oturmaktayım. Barınma sorunum 2011'de alınan başvurum doğrultusunda çözümü henüz gerçekleştirilmemiştir. Dolayısıyla, "1 ay süre verilerek boşaltmamın istenilmesi" yolundaki isteğin hayat gerçeğimle ve daha önce ifade edilen ve bizde yaratılan beklentiyle alakası yoktur." dedi.
 
Konut tahsisi yapılıncaya kadar prefabrik yapılarını boşaltma imkanlarının olmadığını söyleyen prefabrik sakinleri Düzce Valiliğine yazdıkları dilekçeleri yazı işleri müdürlüğüne teslim etti.