Düzce Kırım Türkleri Derneği üyeleri kahvaltıda bir araya geldi. Koru Otelde düzenlenen kahvaltıya TRT yapımcı-yönetmen ve Kırım Türkleri Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, Kırımla ilgili şiir kitabı bulunan Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Gökdemir ve Düzceli Yazar İlhan Akın da katıldı.

Kırım’ı anlatan şiir ve müzik dinletilerinin sunulduğu kahvaltıda TRT İstanbul Televizyonunda yapımcı yönetmen olan ve ağırlıklı olarak Kırım ve Türk tarihi ile ilgili belgeselleri bulunan Zafer Karatay’ın hazırladığı Kırım Belgeselinden bir bölüm sunuldu.

Belgeselin ardından Kırım tarihi ile ilgili bilgiler veren Karatay, 1944’de altı aylık bebekken ailesiyle sürgün edilen Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun belgeselini hazırladıklarını ve Eylül ayında TRT ekranlarında yayınlanacağını söyledi.

Düzenlenen etkinlikte Düzce Eski Milletvekili Celal Erbay’da telefonla bağlanarak kısa bir söyleşide bulundu. Program , günün anısına Zafer Karatay, Dr. Ahmet Gökdemir İlhan Akın ve bazı dernek üyelerine plaket takdim edilmesiyle son buldu.