Düzce Jandarma Komutanlığı bünyesinde askerlik görevlerini yapan 366'ıncı kısa dönem acemi erler yemin etti. Düzce Belediyesi kültür Merkezi’nde düzenlenen yemin törenine Vali Vekili Hasan Bağcı, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Düzce Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Göztaş ve silahaltına alınan erlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir konuşma yaptı.

Yemin edecek 36 erin 4 haftalık eğitim gördüklerini söyleyen Özdemir, erlerin kısa süre içinde bile kendilerinden beklenen gayreti fazlasıyla gösterdiklerini kaydetti.

Özdemir törende amaçlarından söz ederek,“İşte bu ruhla eğittiğimiz evlatlarınız az sonra geçmişi şanla, şerefle ve kahramanlıkla bezenmiş, Şanlı Bayrağımızın önünde ant içecekler. Ne mutlu size ki yetiştirdiğiniz evlatlarınızın bugününü gururla izliyorsunuz. Sabır, özveri ve terbiyeyle yoğurduğunuz oğullarınız gördüğünüz gibi artık birer asker oldular. ”dedi.

Teminatı şeref, bedeli de vatan uğruna gerektiğinde ölmek
Yemin edecek erlere hitap eden Özdemir, yeminin ne anlama geldiğini belirterek sözlerini tamamladı.

“Genç silah arkadaşlarım biraz sonra yemin ederek tam bir asker olacaksınız. Yeminin anlamı, askerin, askerliğe, vatanına ve milletine yürekten bağlanışıdır. Teminatı şeref, bedeli de vatan uğruna gerektiğinde ölmektir. Andınıza ölene kadar sadık kalacağınıza hiç şüphemiz yoktur. Eğitiminiz süresince askeri bilgilere teçhiz edilerek bir askerde bulunması gereken nitelikleri kazandınız. Ve mukaddes bayrağımızın üzerine ellerinizi koyarak birbirinize kenetlenip şevk ve heyecan içinde, inanç ve gururla ailelerinizin ve bizlerin huzurunda kutsal askerlik yeminini edeceksiniz.”

Konuşmanın ardından ellerini şanlı Türk Bayrağı’nın üzerine koyarak ölene kadar tutacakları askerlik yeminlerini eden erler vatanına, milletine bağlı birer Türk neferi oldu.

Yemin eden acemi erler adına Kısa Dönem Jandarma Er Yasin Ünüvar konuşma yaptı. Birliğe ilk katılan kısa dönem erlerinden Jandarma Er Serkan Özdemir yaş kütüğüne plaket çaktı ve Vali Vekili Hasan Bağcı tarafından ödülü verildi.

Eğitimde başarılı olan Jandarma Er Mercimek, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, sporda başarılı olan Jandarma Er Jandarma Er Enes Usta, Düzce Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Göztaş, atıştabaşarılı olan jandarma Er Burak Çüre, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç tarafından ödüllendirildiler.
Jandarma Er Kenan Çerikçioğlu “Yemin Ederken” adlı şiiri okumasının ardından tören sona erdi. Törenin ardından askerler aileleriyle birlikte fotoğraf çektirmeyi ihmal etmezken veda sırasında da duygusal anlar yaşandı.