Kızılay Düzce Şubesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olması dolayısıyla, Düzce’de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Kızılay’a ait düğün salonunda gerçekleştirilen organizasyona Kızılay Düzce Şubesi Başkanı Halil Aydın ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.



Aydın, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Aydın, tüm Düzce’de görev yapan tüm gazetecilere başarılarla dolu nice yıllar diledi. Aydın ayrıca bugünün Kızılay Düzce Şube Yönetimi olarak görevi devralmalarının da 90.günü olduğunu anımsatarak heyecanlı olduklarını söyledi.

Aydın, 3 aylık görev süreleri boyunca, Kızılay Düzce Şubesi olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı.



“3 milyonu vermemiz demek Kızılay’ı küçültmek demek; bunu yapamazdık”

Ardından yılbaşı itibari ile Kızılay Genel Merkezi’nin almış olduğu kararı basınla paylaşan Aydın, şunları kaydetti:
“Şubeden 100 bin TL’nin üzerindeki hesabı olanlar Genel Merkezin hesabına aktaracak, şeklinde. Bizim de bunun üzerinde 3 milyon civarında bir para vardı. Bu para yıllardır bu şekilde hesapta duruyor. Buradan gelen gelirle Kızılay Şubemiz idare edilmeye çalışılıyordu. Bizim bu parayı geri göndermemiz demek Kızılay Şubemizi küçültmemiz demek. Bunu yapamazdık. Biz Kızılay’ı küçültmek değil büyütmek iddiasıyla geldik. Biz o parayı bünyemizde tuttuk. Üzerine yaklaşık 3 buçuk milyonluk Genel Merkezden destekle yaklaşık 6 buçuk milyon TL’ye Kızılay’a ciddi anlamda gelir getireceğini ön gördüğümüz, kayyum heyeti ile protokole bağladığımız bir yer satın aldık.”

“Öncelikli amaç ekonomik olarak Kızılay’ı rahatlatmak”

D-655 Karayolu üzerinde bulunan Ensar Gıda’ya ait taşınmazı satın almalarının bir sebebi olduğunu aktaran Aydın, şöyle devam etti:
Kurumsal olarak bunun market kısmı, yan tarafta bir zahire kısmı, yukarıdaki orta katlarda kullanılmaya uygun ofisler ve üst katlarda bir düğün salonu var. Düzce’deki en büyük kapalı düğün salonu bu. Biz burada yapacağımız her şeyi açık ihale suretiyle yapacağız. Yapacağımız her şey şeffaf ve kamuoyuna açık bir şekilde olacak. Bunun öncelikli amacı ekonomik olarak Kızılay’ı rahatlatmak. Çünkü oradan gelecek ciddi bir kira geliri bekliyoruz. Bunun olacağına da eminim.

“Kurumsal bir bina amaçladık”

Bunun yanında Kızılay’ı büyütmenin yanında kurumsal bir binaya kavuşturmayı amaçladık. Buradaki yerimizi oraya taşımayı arzuluyoruz. Kan merkezi ile ilgili bir takım spekülasyonlar var. Orada benim irademle taşınması ya da taşınmaması söz konusu olamaz. Buna karar verecek mercii üst kuruldur, genel müdürlüklerdir. Ama taşınsa da taşınmasa da bize çok ciddi kira getirisi olacak.

“Oradaki fındıkçıların mağduriyetini gidermek istedik”

Bunun yanında bir şey daha arzulamıştım. Bizim Kızılay olarak amacımız her kim olursa olsun, mazlum, mağdur olan her kimseye yardım elini uzatabilmektir. Düzce’de de oraya para kaptırmış bir mağdur kitlesi var fındıkçılar ağırlıklı olmak üzere. Büyük bir mağdur kitlesinin olduğu, feryat figanların Ankara’dan duyulduğu, Meclis’e kadar taşındığı bir ortamda bu kaosu aslında bitirebileceğimizi öngördük. Bu benim kendi kişisel düşüncemdi. Kayyum heyeti ile yaptığımız görüşmelerde de onların mağduriyetini giderecek bir rakam olduğunu söylediler. Biz Kızılay olarak oradaki mağduriyeti kaldırmış olduk.

Aydın son olarak, Ensar Gıda’ya ait taşınmazın satışı için Kayyum Heyeti ile imzalanan ön protokolün ardından TMSF Üst Kurulu’ndan onay beklendiğini ve Ocak ayı sonu itibari ile onaylanması halinde resmi imzaların atılacağını söyledi.
Kahvaltı organizasyonu, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ