Düzce Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde akademisyenler, eğitimciler, ilgili fakülte öğrencileri ve iş insanlarında oluşan Bilim ve Teknoloji Komisyonu kuruldu.

Düzce TSO'nun son meclis toplantısında alınan karar doğrultusunda kurulan komisyonun ilk toplantısına Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Prof. Dr. Resul Kara, Doç. Dr. Murat Kale, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, Düzce TSO Meclis Üyesi Murat Taştepe, 5. Meslek Komitesi Başkanı Murat Yakar, iş insanları, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Komisyonun kuruluş sürecini anlattı
Toplantının açılış konuşmasını komisyonun kurulmasına öncülük eden Düzce TSO Meclis Üyesi Murat Taştepe yaptı. Taştepe, komisyonun kuruluş sürecini şöyle aktardı:

"Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği üzere ülkemizin milli üretimini güçlendirme, katma değeri yüksek üretime katkı sunma ve uluslararası alanda rekabet edebilme konularında biz de oda olarak elimizi taşın altına koyma gereksinimi duyduk. Bu noktada Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Tuncay Şahin'in himayelerinde Bilim ve Teknoloji Komisyonu kurmaya karar verdik. Konuyu olgunlaştırdıktan sonra da siz değerli paydaşlarımızla irtibata geçerek bu toplantıyı organize ettik.”

“Düzce Teknopark'ın kalkındırılması için mücadele edeceğiz”
Komisyonun amaç ve çalışma esaslarını da katılımcılarla paylaşan Taştepe, özellikle Düzce Teknopark'ın kalkındırılması ve daha aktif çalışması için mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.

“Üniversitemizin sanayi ile bütünleşmesi için yoğun mesai harcıyoruz”
Taştepe'nin ardından kürsüye çıkan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, "1 Nisan 2018'de yapılan seçimlerin ardından devraldığımız odamızı her alanda ileriye taşımaya, yerel ve ulusal arenada daha çok söz sahibi olmaya gayret ediyoruz. Bu çalışmalarımız esnasında da özellikle kamu-üniversite-sanayi işbirliği konusuna önem veriyor, bu alanda da özellikle üniversitemizin sanayi ile bütünleşmesi için yoğun mesai harcıyoruz. Meclis Üyesi Arkadaşımız Murat Taştepe'nin geliştirdiği bu oluşumla da amacımızı bir adım daha ileriye taşıyacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

“Yerli ve milli teknolojiye büyük katkılar sağlayacak”
Oda olarak ellerinden gelen gayreti gösterirken girişimcilerden de özveri beklediklerinin altını çizen Ülgen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bildiğiniz üzere Teknopark'ımızı tamamladık ve hizmete açıldı. Maalesef ki firmalarımız yeterli ilgiyi göstermiyor. Burada bulunan üyelerimizden en az 5 firmanın Teknopark'ta yer almasını umuyoruz. Bu noktada oda olarak sizlere her konuda yardımcı olacağımızın da sözünü veriyoruz. Bu yeni oluşum sayesinde yerli ve milli teknolojiye büyük katkılar sağlanmasını bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından toplantının son kısmında Bilim ve Teknoloji Komisyonu için seçim yapıldı. Bilim ve Teknoloji Komsyonu; Komisyon Başkanı: Murat Taştepe, Başkan Yardımcısı: Bülent Sivrikaya, Üyeler: Prof. Dr. Resul Kara, Bilgin Can, Aziz Öz, Ahmet Veli, Yaser İnan ve Murat Yakar şeklinde oluşturuldu.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ