Düzce Tarihini yazma komisyonu çalışmalarını bürokrasiyi ziyaretlerle sürdürdü.

Düzce Valisi Ali İhsan Su’nun yurt dışında olması nedeniyle valiliğe vekâlet eden Erdoğan Ülker tarafından kabul edilen heyet yaptıkları ziyarette hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgiler sundular.



Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eski Başkanı Prof.Dr. Enver Konukçu, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İlhan Genç, Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof.Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Yard.Doç.Dr. Fatih Özçelik, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, TRT Ankara Radyosu eski Müdür’ü Dr. Faruk Ermemiş,Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkan’ı Erol Tayhan’dan oluşan çalışma grubu Vali Vekili Erdoğan Ülker’e yapılan çalışmaların özetini sundu.



Vali Vekili Erdoğan Ülker komisyonu ziyareti sonrası mikrofonlarımıza genel bir değerlendirmede bulundu.


Valilik ziyareti ardından Belediye Başkanlığı’na geçen Düzce Tarihi yazma komisyon üyeleri Belediye Başkan Vekili Selahattin Sert ve Başkan Yardımcısı Ali güney tarafından karşılandı.

Belediye Başkan Vekili Selahattin Sert Düzce’nin ve Konuralp’in tarihinin yazılması ve araştırılmasını duyduğunda heyecan duyduğunu belirterek, Başkan Mehmet Keleş’in her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğunu hatırlattı. Belediye olarak Düzce’nin Tarihi’nin yazılarak kitabi olarak kayda alınmasının önemi ve gereği üzerinde durdu.



Komisyon daha sonra Düzce Üniversitesi’ne geçerek Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu’yla görüşmesinin ardından çalışmalarına Üniversite’de devam etti.

 

 

Haber;E.Tayhan