Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Yılmaz ile birlikte antik tiyatrodaki başlanan kazı çalışlarıyla ilgili halkla bir araya geldi. Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin yaptığı konuşmada, “Kazı çalışmalarına hızla devam ediyoruz, önce antik tiyatrodan başladık” diyerek şöyle devam etti:

 

 

"Çalışmalarımız sadece Konuralp ile sınırlı kalmayacak bütün Düzce'deki tarihi yerlerinde zamanla incelemesini sürdürmeyi planlıyoruz. Konuralp'teki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Herkes büyük bir özveri ile çalışmakta. Rektörümüz Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Belediye Başkanımız İsmail Bayram ve Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan'ın destekleri de çalışmalarımıza güç veriyor. Sizlerin de bizlere destek sağlamanızı bekliyoruz, kaldı ki bu çalışmalar hepimizin geleceği için güzel bir kültürel miras, bunları gün yüzüne çıkarmak ve korumak bizlerin görevi. Kazının ortalama süresini 4-5 yıl olarak planladık. Bu sürenin sonunda buradaki bu büyük kültürel miras kültür turizmine kazandırılmış olacak. Unutmayalım ki bu sayede bölgeye gelecek olan turistler Düzce için ekonomik anlamda büyük bir avantaj olacaktır. Bunu da ancak hep birlikte hareket edersek başarabiliriz. Zaten bu toplantının da amacı bu, bölge halkını bu çalışmanın içine dahil etmek ve sizlerin de desteğini alabilmek, kafalarda oluşan sorulara cevaplar verebilmektir. Bu tür bilgilendirme ve sohbet toplantılarını bundan sonra da devam ettirmek düşüncesindeyiz."
Yrd. Doç. Dr. Yasemin Yılmaz da Düzce'nin arkeolojik açıdan çok zengin ve gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen yönlerinin olduğunu ifade ederek "2014 yılında İstanbul'da 'Arkeolojik Eserler Sempozyumu' olacak ve biz de Düzce'yi temsil etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER