Düzce'de hızla artan nüfus konut ihtiyacını da beraberinde getirdi. Kamu personeli ve üniversite öğrencisi sayısındaki artış konut sıkıntısını had safhaya taşıdı. Düzce'nin dört bir yanında yükselen inşaatlara karşın ildeki konut sayısının talebi karşılamada yetersiz kalmasına bir de yüksek kiralar eklenince öğrenciler ve memurlardan ev bulmakta zorluk çekiyor. Tam tayinlerin yapıldığı ve yeni eğitim yılına girildiği şu dönemde yaşanan konut sıkıntısı Düzce'ye gelenlere sıkıntı yaratırken aynı sorunu Düzceli vatandaş da yaşıyor. Düzce'deki yüksek kiralar ve konut sıkıntısı hakkında hem öğrencilerin hem de vatandaşların görüşlerini aldık.

 



Ön yargılı davranıyorlar

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolasıyla özellikle Düzce Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler ile yeni tayin olan memurlar bugünlerde tırım tırım kiralık ev arıyor. Sokakta karşılaştığımız öğrencilerin çoğu Düzceli vatandaşların üniversite öğrencilerine ön yargılı davrandığını bu yüzden evlerini kiraya vermemesinden yakındı. Evlere 700-800 TL civarında kira fiyatı biçildiğini ifade eden öğrenciler yurt bulamamaktan da şikayetçi. Yurt kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle bir çok öğrenci gibi ev kiralamak zorunda kaldıklarını ifade eden öğrenciler, Düzce'de acil olarak bu soruna bir çare bulunmasını istedi.

Öte yandan vatandaşa göre kiraların yükselmesinde Düzce'ye göç eden yabancı uyruklu vatandaşların da etkisi büyük. Ülkelerindeki iç kargaşadan kaçıp Türkiye'ye gelen Suriyeliler'in büyük bölümünün ev tutarak kalması mikrofon uzattığımız vatandaşlara göre Düzce'de kiralık ev fiyatlarını arttırdı. 



Haber: S. KAŞKIR