Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde çöken bir vakfa ait kız öğrenci yurdunun enkazından çıkarılan ceset sayısı 16'ya yükseldi.

Edinilen son bilgilere göre, tüpgaz patlamasından kaynaklandığı tahmin edilen patlamada tamamen çöken 3 katlı binanın enkazından şu ana kadar 16 öğrencinin cesedi çıkarıldı, 20'den fazla öğrenci de yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılardan 10'u Konya'ya, diğerleri de civardaki ilçelerin hastanelerine, vatandaşların araçları ve ambulanslarla kaldırıldı.

Bu arada, Balcılar belde merkezinin dışında bulunan ve çökmenin ardından ilk müdahalenin vatandaşlar ve jandarma tarafından yapıldığı kurtarma çalışmalarına, daha sonra bölgeye ulaşan sicil savunma ekipleri de katıldı. Olay yerine başka kurtarma ekiplerinin ve ambulansların sevk edildiği de öğrenildi.

Düzce Adalet Sarayı'nın açılışı nedeniyle düzce'de bulunan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, olayda ölü sayısının artmasından duydukları üzüntüyü dile getirirken, ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini söyledi. Şahin olayın bir doğalgaz veya tüpgaz patlamasından kaynaklandığı bilgisinin geldiğini de sözlerine ekledi.