Yıkılma tehlikesi bulunan Asar dersi üzerindeki köprüler belediye tarafından Osmanlı mimarisi ile yeniden yapılacağı söylenerek hızlı bir şekilde yıkıldı. Ancak köprülerin yeniden yapım süreci yıkım süreci kadar kısa olmadı. Köprü inşaatları proje değişimi için durduğunu yönündeki haberler yetkiler tarafından inkar edilsede son bir haftadır hiçbir çalışma yapılmaması özellikle vatandaşların tepkisine yol açtı. Eski otogar ve küçük su köprülerinin aynı anda yıkılması ve hızlı bir şekilde tamamlanmaması bayram öncesi Düzce'de trafiğini felç etti.

 

 

İki köprünün aynı zamanda yıkılması trafik sorunu yaratırken neden sırayla yıkılıp yapılmadığı ise ayrı bir tartışma konusu oldu. Köprülerin yıkımı ile ikiye bölünen Düzce'nin Şakuç ve Selahattin Olcay köprüleri dışında herhangi bir bağlantısı kalmaması en çok bayram öncesi sürücüler ve vatandaş için eziyete dönüştü.

 

 

Otogar ve Küçüksu köprülerinin de merkezde olmasından dolayı zaten trafik sorunu yaşayan Düzce Ramazan ayı ve bayram süresince de bu sıkıntıyı yaşayacak. Bu duruma şikayetçi olan vatandaşlar köprülerin yıkım ve yapım çalışmalarının Ramazan Bayramından sonra yapılmasının daha doğru olacağını ve böylelikle vatandaşında mağdur duruma düşülmeyeceğini ifade etti.

 

 

Köprülerin yıkılması ile birlikte şehir merkezinde trafik güzergahları yeniden düzenlenmişti. Köprülerin bir an önce yapımına başlanarak trafiğin düzene girmesi istenirken, yeni projenin de kısa sürede tamamlanarak köprülerin hizmete girmesi bekleniyor.