Kaynaşlı'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, 2011 yılının Kaynaşlı için iyi başladığını ve bu yılın Kaynaşlı'nın atılım yılı olduğunu ifade etti.

2011 yılının kendileri için önemli oduğunu vurgulayan Korkmaz, 3. yıla girdiklerini ve artık görevi yarıladıklarını ifade ederek Kaynaşlı'da devam eden su ve kanalizasyon işlerinin devam ettiğini belirtti. Korkmaz, TOKİ'de Kaynaşlı'nın büyük mesafe aldığını ifade ederek, haziran ayı sonunda ilk kazmanın vurulacağının altını çizdi. Korkmaz, “TOKİ'de büyük mesafe aldık. Haziran sonunda vatandaşlarımızın beklediği ilk kazmayı vuracağız. Ama burada halkında yarımı olacak. Halkımız peşinatı verme noktasında sıkıntı çekmezse çalışmalar daha erken başlayabilir. Kaynaşlı'da konut yönünden sıkıntı var. Büyüyen gelişen bir ilçeyiz, üniversite bu konut sıkıntısını artırıyor. Bu yüzden çalışmalarımız hızla ilerliyor. Konut anlamında talep çok olursa ikinci bir proje daha üretebiliriz. Toki konutları şehir merkezine yapılacak.” dedi.

Kaynaşlı'daki eğitim konusuna da değinen Korkmaz, öğrenciler için yurt planlarının olduğunu ve bunun da en kısa zamanda başlayacağını ifade etti. Korkmaz, “Yüksekokul öğrencileri için yurt planlarımız var. yurdun yeri belli oldu. En kısa zamanda yurt çalışmasına da başlayıp, öğrenciler için en azından kalacak yer sıkıntısını çözmek istiyoruz. Yeni kampüs alanımızın yeri kesinleşti. Karayollarının kullandığı yaklaşık 160 bin dönümlük bir arazi.” dedi.

Bunun yanı sıra sağlık konusuna da değinen Korkmaz, ilçeye yapılması planlanan hastane ile ilgili bilgiler verdi. Korkmaz, “Hastane projemiz var. proje ile ilgili görüşmelerimizi yaptık.ilçeye entegre devlet hastanesi projesi için çalışmalara başladık. 2011 yılı Kaynaşlı için atılım yılı olacak.”dedi.

Haber; R. BAL