Gölyaka-Düzce bağlantı yolu'nun İçmeler köyü'nde taprak kayması yüzünden tek katı toprağın dibine gömülen iki katlı evde yaşayanlar devlet yetkililerinden özellikle de Karayolları'ndan yardım bekliyor. "Biz bu durumu iki yıl önce Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bildirmiştik" diyen hane halkından İbrahim Eker, çaresizlik içinde bir o yana bir bu yana kıvranarak dondurucu soğuk hava şartlarında toprak altında kalan evinin bir an evvel kurtarılmasını bekliyor..

KEPÇE İSTİYORUM KEPÇE...

Biran önce iki katla birlikte kayan evlerinin birinci katının gece yarısı 12.00-02.00 arası kaydığını kaydeden ikinci katta oturan evin sahibi İbrahim Eker, annesinin de kayma esnasında evden çıkarken kayıp kolunu kırdığını söyledi. "Kepçe istiyoruz" diyen Eker, hiç olmazsa evde bulunan eşyaların kurtarılıp kurtarılmayacağının telaşı içinde "çaresizlik içinde çare" arıyor:

ÖZÜRLÜ ÇOCUK DA ETKİLENDİ

Toprak altında kalan iki katlı evin birinci katında kiracı Ramazan Doğan. biri özürlü  iki çocuğu ve eşiyle birlikte kalıyordu. "Evle birlikte evin içinde bulunan eşyalarımız toprağa gömüldü " diyen kiracı Doğan, "perişan ve çaresiz olduklarını" söylemekle yetindi. Röportaj yaptığımız esnada kayan toprak parçaları bir anda paniğe neden olduysa da kayma üç beş taş ve toprak kaymasının aşağı düşmesiyle birlikte etraftakiler derin bir nefes alındı..  

VALİ FİDAN'A TEŞEKKÜR

Toprak kaymasının ardından Vali Fidan'ın köye gidip söz vermesinin kendileri için büyük bir moral bulduklarını dile getiren ev sahipleri, beklenmedik bir anda gelen bu eziyetin altından kalkabilmek için, Karayolları'nın harekete geçmesini istediler.

KOMŞU EVLERDE DE BOŞALTILDI

Öte yandan kayan iki katlı evin hemen yanındaki diğer evde boşaltıldı.ev sahibi Ramazn Yılmaz,yandaki evin toprak altında kalmasının korkusunu yaşadıklarını belirtirken yapılan uyarı ve ikaz üzerine tedbir amaçlı evlerinin boşaltıldığını dile getiredi. Gece yarısı evin çökme anına şahit oldukların belirten Yılmaz :"Çoluk çocuk komşulara taşındık. Devlet bizi heralde mağdur etmez. Çare bekliyoruz" diyerek yetkililerden yardım çağrısında bulundu:

Toprak kaymasının yaşandığı İçmeler Köyü'nde vatandaşlar bir an evvel gerekli tedbirlerin  alınmasını beklerken, diğer evlerin de aynı akıbeti yaşamaması için gerekli şartların oluşturulmasını istiyor.

 Haber;E.TAYHAN