Körpeşler Mahallesi’nde belediye tarafından yeni açılan yolda bir sürücünün dikkatsizliği az daha can alıyordu.

Kaza bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Sürücüsü henüz bilinmeyen ve kasasında iş makinesi yüklü olan TIR yeni yolda ilerlerken taşıdığı iş makinesi telefon kablolarına takıldı. Kabloları sürüklemesi ile yol üzerinden bulunan 5 direk birden yerlerinden söküldü. Bu direklerden biri üç metre kadar sürüklenerek mısır tarlasına devrildi. Devrilen direklerden biri ise yol üzerindeki bir işyerinin duvarına zarar verdi. Mahalleyi savaş alanına çeviren kazada, şans eseri kimsenin burnu bile kanamazken, sürücünün arkasına bile bakmadan olay yerinden kaçması ise çevredekilerin tepkisine neden oldu.



“Sadece duvar değil burada insanlar oturuyordu”
Yaşanan durumu anlatan Oğuzhan Kurutaş tedirgin olduklarını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bu yol açıldıktan sonra her gece olaylar oluyor. Bir değil, iki değil. Gördüğünüz gibi araçlar çok hızlı geçiyor. Buradan geçen TIR da gördüğünüz gibi telefon direğine takıldı. Dükkanın önünde oturanlar vardı, yoldan geçenler vardı adam durmadı bile. Yapıştırıp gitti, hiç durmadı. Dükkan duvarına zarar verdi. Sadece duvar değil burada insanlar oturuyordu. Genelde kamyon ve tırların geçtiği bir yol ve sürekli hız yaparak geçiyorlar.”



“Burada bir çocuk olsaydı, direklerin altında kalsaydı ne olurdu?”
Bu yolda çok sayıda kaza meydana geldiğini de belirten Derya Kandemir ise şöyle konuştu:


“Kapıda otururken üstünde iş makinesi olan araç direkleri devirdi. Direkteki kablolar araçların üzerine düştü. Dört, beş tane direk kırıldı ama araç biraz durdu ve gitti. Yetkililer geldi, baktılar. Ama hala bir sonuç alamadık. Buradan çocuklar da geçebilirdi, kafalarına da düşebilirdi. Biz otururken kendimizi zor kurtardık. Kucağında bebek olan bir arkadaşımız vardı. Panik yaptı ve çocuğunu alarak kaçtı. Bu yolda sorunlar hiç bitmiyor. Geçen hafta da burada trafik kazası oldu. bu yolda araçlar da çok hızlı geçiyor. Çocuklar bu yolu kullanıyorlar. Burada önlem olmadığı için çok kaza oluyor. Burada bir çocuk olsaydı, direklerin altında kalsaydı ne olurdu.? Bunun hesabını kim verirdi.? Yetkililerin bu soruna bir el atmasını istiyoruz.”




Haber: M.AYDIN