Kaynaşlı’ya bağlı Üçköprü Köyü’nde daha önce mevcut olan kavşağın kapatılması ve alt geçidin kullanılamaz halde oluşu nedeniyle vatandaşların mağdur durumda olduğunu ekranlara getirmiştik. Köyün dörde bölündüğünü belirten vatandaşlar cenazelerini bile D-100’ün yoğun trafiğini durdurarak karşıya geçirmek zorunda kalıyordu.

Köyün merkezinden girişleri olmayan köy halkı kaderlerine razı olarak o gün bugündür bir şekilde karşıya geçmeye çalışıyordu. Ancak bugün köy halkı, köylerine ulaşmak için kalan tek girişin kapanmasıyla da çığırından çıktılar.

Üç Köprü köyüne Şafak Mahallesi’ndeki giriş, D-100 Karayolundan kuzey çevre yoluna bağlayan üç köprü girişini tehlikeye düşürülmesi nedeniyle kapatıldı.   Gece yarısı hafriyat döküldüğünü iddia eden köy halkı sabah kalktıklarında köy girişlerini kapalı olarak bulduklarını söyledi.
Köyün Tek Girişi Burası

Köy sakinlerinden Fikri Mutlu, alternatif yol açılmadan mevcut yolun kapatılmasına tepki gösterirken,“Gece yarısı birinden bir şey kaçırır gibi kapatmanın anlam veremiyorum. “dedi.

Mutlu, “Köy halkından Bu hafriyatı gece gelip dökmüşler. Sabah geldik bisiklet geçmeye bile yer bırakmamışlar. Ancak bu yol birçok kişiye hizmet veriyor. Ambulans buraya giremez girmesi için ışıklara kadar gidip geri dönmesi gerekiyor. Önce başka bir yol açılır sonra burası kapatılır. Şuan köyün tek girişi burası. Eğer buradan giremezse Doğanlı’dan dönerek tekrar ışıklara gitmeli oradan dönmesi lazım. Ben bunda bir mantık bulamıyorum. ” diye konuştu.
Avrupa’da hizmet millet için, bizdeki hizmet eziyet için

500 Metre yol gitmek için 2 buçuk km. yol gittiklerini ifade eden İbrahim Sargın ise, yetkilerin bir çözüm üretememesinden şikayetçi oldu.

Sargın, “5 bin nüfuslu köyü 4’e böldüler. Mezarlıklar karşıda cenazemizi bile taşırken setlerden atlamak zorunda kalıyoruz. Ankara’ya gidiyorlar çözüm yok. Köyümüzün merkezi de kapalı. 500 metreyi gitmek için 2 buçuk km. yol kat ediyoruz. Mezarlıklar sağda köylüler solda. Allah ıslah etsin diyecek bir şey yok. Yol keselim diyoruz, jandarmalar önümüzü kesiyor, köylüler toplanıyoruz olmuyor. Çözüm de üretmiyorlar. Avrupa’da hizmet millet için, bizdeki hizmet eziyet için.” Dedi.
Köy halkının şikayetleri üzerine köy muhtarı Adem Fidan, karayolları tarafından hafriyatla kapatılan yolu kendi çabaları ile açtı. Yol geçici olarak açıldı ama köy halkı, yetkilerden bu konuda bir çözüm istiyor.

 

Haber; S. KAŞKIR