Yığılca’da dün akşamdan itibaren etkisini artıran yağmur, sel tehlikesini doğurdu. Düzce’nin güzide ilçelerinden olan Yığılca İlçesi’nde Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran ve aralıksız devam eden yağış hayatı felç etti.

 



Belediye ekiplerinin aralıksız sürdürdüğü çalışmalar, yağmurun etkisini azaltmaması nedeniyle yeterli gelmezken, Belediyenin araç ve gereçlerinin yetersiz kaldığı bu nedenle özel firmalardan takviye araç istediği öğrenildi.



İlçede kalıcı konutlar ve güneyaltı mevkilerinde evleri su bastı.



Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, “Dün akşam saatlerinden bu yana ilçede yağmur aralıksız ve şiddetli yağıyor. Bütün derelerimizdeki su seviyesi yükseldi. Bazı derelerde taşkın oldu. İlçeye giriş köprüsü sular altında .Mareşal Fevzi Çakmak Köprüsünü trafiğe kapattık. Ekiplerimiz ilçe merkezi ve köylerimizdeki vatandaşlara hizmet etmek için 24 saattir aralıksız çalışıyor. Dutlar, Hebeler, Gökçeağaç ve Rezipler köylerini birbirine bağlayan köprüde çalışma yapıyoruz. Ancak araç parkımız yetersiz olduğu için özel firmalardan araç takviyesi istedik.” dedi.

 

 

 

Gölyaka’da orman köylerine giden yollarda sel büyük çaplı tahribat yarattı. Bazı yollarda heyelanlar meydana geldi. Akçakoca Altunçay Ve Kurtsuyu köylerinde dereler taşlı birkaç evin sel tehlikesi altında olduğu öğrenildi.