Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Türkiye’deki 5 pilot yükseköğretim kurumu arasında yer alma başarısı gösteren Düzce Üniversitesi, sağlık ve çevre alanlarındaki ihtisaslaşma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Rotayı yatırım potansiyeline sahip köylere çeviren Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, merkeze bağlı Bayramcı ve Çınardüzü köylerinde bir dizi görüşmeler yaptı.

Bayramcı Köyü’nde arazi tahsisi görüşüldü
Arazi tahsisi gerçekleştirmek amacıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin başkanlığında Bayramcı Köyü’ne gerçekleştirilen ziyarette ayrıca Düzce Üniversitesi’yle yapılacak işbirliği sözleşme taslakları, arazi modellemesi ve peyzaj işlemleri için yapılacak işler kararlaştırılarak, ortak kararlar üzerine fikir birliğine varıldı.

Çınardüzü’ne mandıracılık tesisi yolda
Bir sonraki durak olan Çınardüzü Köyü’ne yönelik ziyarette ise Düzce Üniversitesi’nden; Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Doç. Dr. Engin Eroğlu, Öğr. Gör. Züleyhan Baran, Doç. Dr. Suat Sarıdemir, Uzm. Kağan Ağan ve Uzm. Sibel Dikmen Küçük yer aldı. Ziyaret programında; MARKA projesi desteğiyle mandıracılık tesisinin kurulması, hayvan alımları konusunda Tarım Bakanlığı’na ait hangi projelerden destek alınabileceğinin araştırılması, köy muhtarı tarafından köydeki potansiyel hayvan sayısı analizinin gerçekleştirilmesi ve karşılıklı işbirliği sözleşme taslaklarının oluşturulması konuları görüşüldü.

Öte yandan Düzce Üniversitesi’ne, Yükseköğretim Kurulu ve Kalkınma Bakanlığı tarafından 73 milyon 247 bin TL’lik büyük bir bütçe ayrıldı. Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan bütçenin tamamı, Düzce’nin kalkınması amacıyla Düzce Üniversitesi’nin sağlık ve çevre alanlarındaki ihtisaslaşma çalışmalarında kullanılacak.

Haber: C. ÜSTÜNER